Kultúra

2023.01.28. 12:23

Magyar enciklopédiát adtak át az ausztriai Bregenz városának

Az Innsbrucki Magyar Főkonzulátus Borovszky Samu 25 kötetes, magyar történelmi enciklopédiáját ajándékozta a Vorarlbergi Tartományi Könyvtárnak. Az elmúlt év óta már Innsbruckban az egyetemen is elérhetőek ezek a kötetek, és idén tervezik, hogy Salzburg városában is átadják.

kisalfold.hu

Beke József főkonzul Marion Kaufer könyvtárigazgatónak adja át a kötetet.

Forrás: volksgruppen.orf.at

Beke József, Magyarország Innsbrucki Főkonzulátusának vezetője Bregenzben személyesen adta át az ajándékot Marion Kaufernek, a Vorarlbergi Tartományi Könyvtár igazgatójának. A Magyarország vármegyéi és városai című sorozatot nem első alkalommal adományozták már ausztriai közintézménynek. Az elmúlt évben Innsbruckban a városi egyetem is megkapta az értékes gyűjteményt, jelenleg pedig Salzburggal folynak e tekintetben tárgyalások - mondta el Beke József főkonzul a Volksgruppen.orf.at-nak.

A Vorarlbergi Tartományi Könyvtárban megtartott ünnepélyes átadón jelen volt Beke József főkonzul, Tóth Bernadett elsőbeosztott konzul, Harald Sonderegger, a tartományi parlament elnöke, Michael Rauth, Bregenz város kulturális tanácsosa. Továbbá részt vett Roland Jörg, a Kecskemét várossal testvérvárosi kapcsolatot ápoló Dornbirn város kulturális tanácsosa és Nemes Vincenz, Magyarország korábbi vorarlbergi tiszteletbeli konzulja. Beke József főkonzul köszöntő beszédét követően a könyvtár magyar vonatkozású archív anyagait is bemutatták a vendégeknek.

Az 1896 és 1914 között az Országos Monográfia Társaság jóvoltából megjelent, Borovszky Samu által szerkesztett, összességében több ezer oldal terjedelmű mű egy történettudományi–földrajzi a Magyar Királyság akkori vármegyéiről és településeiről. A nagy alakú, egyenként is több száz oldalas kötetek borítója díszes kialakítású.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában