Soproni elismerés

2023.01.25. 11:03

Civitas Fidelissima díj - Százötven éve szolgálatban GYSEV Zrt. vasúttársaság

A soproni közgyűlés Civitas Fidelissima díjat adományozott a GYSEV Zrt. részére. A díjat a hűségnapi díszközgyűlésen vette át Kövesdi Szilárd, a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója.

Bódvai Ildikó

Az elismerést Kövesdi Szilárd vezérigazgató vette át.

Tavaly ünnepelte alapítása 150. évfordulóját a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút. A GYSEV ma két országban működtet vasútvonalakat, mintegy 500 kilométeres pályahálózatot fenntartó és üzemeltető, integrált vasúttár- saság. 

Székhelye Sopronban, ausztriai központja Vulkapordányban (Wulkaprodersdorf) található. Az első vonalszakasz Győr és Sopron között 1876. január 2-án nyílt meg. A Sopron és Ebenfurt közötti szakaszt 1879. október 28-án adták át a forgalomnak. 

A GYSEV ma hat jelentős vasútvonalat üzemeltet, valamint az Európai Gazdasági Térség területén érvényes engedélyével mindkét országban vasúti személyszállítást, továbbá Európa-szerte vasúti árufuvarozást végez. A város és Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb foglalkoztatója. A 150 év alatt a vasúttársaság és Sopron elválaszthatatlanul összeforrt, ezért a 150 éves sikeres tevékenységéért Civitas Fidelissima díjat adományozott Sopron közgyűlése a vasúttársaságnak. 

– Őszintén mondhatom, meglepődtem, amikor megtudtuk, hogy a GYSEV Zrt. közösségi kategóriában Civitas Fidelissima díjban részesül – mondta Kövesdi Szilárd, a társaság elnök-vezérigazgatója. – A legfontosabb, ami eszembe jutott, hogy ez a díj a GYSEV tevékenységének, ezzel együtt a vasúttársaságunknál dolgozó munkatársaknak az elismerése. Nem csupán a mai kollégákat értem ezalatt, hanem azokat is, akik az elmúlt 150 évben a GYSEV-et szolgálták, a társaság működéséhez hozzájárultak. A jubileum azt is jelenti, hogy a vasúttársaság másfél évszázada szolgálja a térséget, a Sopronban és a város környékén élőket – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató, és hozzátette: köszönik az elismerést a soproni városvezetésnek, amellyel a korábbi évtizedekhez hasonlóan ma is kiváló kapcsolatot ápolnak. A díjjal járó pénzösszeget három rászoruló munkatársuknak adományozták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában