Nem kell a nyomkövető

2022.12.22. 15:03

Elég hetente egyszer jelentkeznie a rendőrségen a hálapénz elfogadásával gyanúsított győri orvosnak

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A Győri Törvényszék másodfokon eljárt tanácsa 2023. február 28. napjáig fenntartotta a hálapénz elfogadásával gyanúsított győri orvos bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a gyanúsított mozgásának nyomon követő technikai eszközzel történő ellenőrzésére vonatkozó rendelkezést mellőzte - közölte a bíróság döntését dr. Máté Kinga sajtószóvivő .

A másodfokú eljárásban az ügyészség indítványában a bűnügyi felügyelet elrendelése mellett nem tartotta szükségesnek az orvos mozgásának nyomkövetővel történő ellenőrzését. A bíróság álláspontja szerint a bűnügyi felügyelet szükséges és arányos kényszerintézkedés a gyanúsítottal szemben ugyanakkor az enyhébb magatartási szabályok alkalmazása is megfelelően szolgálja a gyanúsított jelenlétének biztosítását. Erre figyelemmel magatartási szabályként előírta, hogy a gyanúsított minden héten egy alkalommal személyesen jelentkezzen a lakóhelye szerint rendőrkapitányságon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában