Lakossági fórum

2022.11.06. 10:15

Mosonszentmiklós is takarékoskodik

A megemelkedett energiaárak miatt takarékoskodás szükséges az önkormányzati épületeknél. Bedő Csaba mosonszentmiklósi polgármester lakossági fórumon számolt be az elképzelésekről.

Mészely Réka

– Az óvoda és bölcsőde esetén 21–22 fokra vesszük vissza a hőmérsékletet, a polgármesteri hivatal esetében 20 fokra. A Civilek Házában is csökkenteni kell a hőmérsékletet 20 fokra, csak hétköznap egy meghatározott napon lehetne ott programokat szervezni, amikor a gyógyszertár és a könyvtár üzemelése miatt amúgy is fűteni kell. Ez a nap a csütörtök lenne. A művelődési házat bezárjuk a téli időszakban, november 15. és március 31. között, az előtérben és a vizesblokkokban csak temperáló fűtés menne, 6–8 fok – emelte ki érdeklődésünkre Bedő Csaba.

Hozzátette: a novemberi véradást és a decemberi karácsonyi fúvóskoncertet az iskola aulájában szervezik meg, erre megkapták a tankerülettől az engedélyt. A fúvószenekar vállalta, hogy a hideg ellenére is ott próbálnak, a néptáncosok is hasonlóan működhetnek az épületben. A nyugdíjas-egyesület a művelődési házban eddig megtartott találkozóit a Civilek Házában tartaná csütörtöki napokon délután – egyeztetve az alkotókörrel és az önkormányzattal.

– A sportöltözőben is visszavesszük a fűtést: a bajnokság őszi befejezése után szigorúan temperáló hőmérséklet lenne az épületben, a villanyfényes edzésidőket csökkentenénk, a rendezvényeket szüneteltetnénk a bajnoksági szünetben. Mivel az iskola december 22. és január 9. között tart zárva, a testület az óvoda és a bölcsőde ezen időszak alatti zárvatartását határozta el, így ott is temperáló fűtés lesz ezen idő alatt. A polgármesteri hivatal péntekenként zárva tart, ekkor otthoni munkavégzés történne – sorolta tovább az elöljáró.

Arról is beszélt, hogy mivel napelemekkel rendelkeznek az épületeken, ezért a polgármesteri hivatal négy irodájának, az orvosi és védőnői rendelő négy helyiségének, továbbá a gyógyszertárnak a klimatizálását végzik el. Kilenc klímaberendezést szerelnének fel, ezzel lehet rásegíteni vagy kiváltani a gázfűtést. A kivitelezés ebben a hónapban várható.

– A karácsonyi díszkivilágítást a Zichy térre korlátozzuk, elmarad a Mikulás-napi tűzijáték, a rendezvényt viszont megszervezzük. A nyári önkormányzati rendezvények elhagyását vagy pedig csökkentett tartalommal történő megtartását is tervezzük – fűzte hozzá a faluvezető.

A Lébény felőli faluvégen kialakított új telkek előtti utca elnevezésére ötleteket várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában