Kegyelet

2022.11.16. 13:53

Megszépült ravatalozóval gazdagodott a nagybajcsi temető - galéria

Megújult a ravatalozó Nagybajcson, helyi adomány révén urnatorony is készült mellé.

kisalfold.hu

Pillanatkép az átadóról.

Fotó: Huszar Gabor

Átadták szerdán Nagybajcson a Tómelléki úti temető ravatalozóját és urnatornyát. Mint az eseményen Teilinger Imre polgármestertől elhangzott, a Magyar Falu-programban elnyert pályázaton több mint 22 millió forintból újult meg a ravatalozó. Minden nyílászárót kicseréltek, akárcsak az áramvezetékeket. Álmennyezet és új, a mozgáskorlátozottakat segítő rámpa készült, az épület belsejét kifestették és járólapozták, kívülről bevakolták.

Teilinger Imre hozzátette, hogy a bejárat feletti kereszt Karácsony Péter adománya volt. A szennyvízátemelőt az önkormányzat saját forrásból hozta rendbe. Simon Róbert Balázs, Nagybajcs országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a faluház, az óvoda, a polgármesteri hivatal megújulása után a mostani már a negyedik jelentős fejlesztés a településen rövid időn belül. 

A ravatalozó mellett felavatták a település szülöttének, egyben díszpolgárának, Oross Tibornak adományából felépült urnatornyot. Oross Tibor mintegy 3,5 millió forintot adott Nagybajcsnak az urnatoronyra. Az építmény alapján az önkormányzat finanszírozta, ennek összege 150 ezer forint volt. Az átadó végén Csámpai Norbert plébános áldotta meg az új építményeket, a helyi Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület tagjai adtak műsort.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában