Közel 80 tanuló versenyzett

2022.11.24. 14:49

Angol és német nyelvből versenyeztek Mosonmagyaróváron - mutatjuk a díjazott diákokat - galéria

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal területi idegennyelvi versenyt tartott a Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Mosonmagyaróváron, melyre közel 80 tanuló jelentkezett.

kisalfold.hu

A régió általános iskoláinak hetedik és nyolcadik osztályos tanulói készültek fel egy előadással angol illetve német nyelven az ünnepek témaköréből. A tanult idegen nyelv területén tartott ünnepek bármelyikét választhatták a tanulók, az arról készült prezentációt pedig az iskola zsűrije és a kísérő tanárok előtt adták elő.

Nagyon színvonalas prezentációk készültek a Mosonmagyaróvárról, Győrből, Mosonszentmiklósról, Mosonszolnokról, Öttevényből és Gyömöréről érkezett gyerekek munkája nyomán. Az előadások előtt rövid játékos vetélkedő keretein belül adhattak számot idegen nyelvi tudásukról a tanulók. A verseny ideje alatt a Glück-iskola a már megszokott magas színvonalú vendéglátással kedveskedett az ideérkezőknek. Amíg a zsűri dolgozott, a 10. és 13. évfolyamos tanulók angol nyelvű játékokkal szórakoztatták a várakozó gyerekeket.

Nagyon jó hangulatban telt ez a délután, mind a gyerekek, mind pedig felkészítő tanáraik új élményekkel gazdagodtak a versenyen, emellett a felkészülés során is új ismereteket szerezhettek a választott ünneppel kapcsolatban. A prezentáció összeállítása számítástechnikai jártasságukat is bővítette, nem utolsósorban pedig idegennyelvi készségeiket is fejlesztették az információk felkutatása, a szöveg megírása és előadása során.

A szervezők számára agy öröm volt a sok ötletes, színvonalas prezentáció megtekintése. Szeretnék, ha az elkövetkező években is hasonló lelkesedéssel és felkészültséggel érkezne még több tanuló az iskolába, hogy részt vegyen ilyen hangulatos találkozókon.

A német nyelvi verseny díjazottjai:

1. helyezett: Móra-iskola, Győr – Nyári Tamás, Krutilla Máté, Bakos Norbert

2. helyezett: Haller-iskola – Rozs Lili, Berki Benjámin

3. helyezett: Haller-iskola – Horváth Boglárka, Jossziv-Szolga Kata, Petőházi Enikő

Az angol nyelvi verseny díjazottjai:

1. helyezett: Apor Vilmos-iskola., Győr: Hajba Vivien Jázmin, Fábián Anna Cecília

2. helyezett: Háry László-iskola, Gyömöre: Jurschik Mira, Novák Milán

3. helyezett: Széchenyi István Általános Iskola, Mosonszentmiklós: Bánfi Panna, Lőrincz Eszter, Lukács Hanga Alexa

Különdíj:

Piarista-iskola, Mosonmagyaróvár: Holénia Johanna, Hummel Dóra, Iváncsics József Etele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában