Ne dőljön be a csalóknak

2022.10.22. 10:51

Visszaélnek a Pannon-Víz nevével - Személyes információkhoz próbálnak jutni

A Pannon-Víz zrt. értesülései szerint megtévesztő fellépéssel csalók kerestek fel háztartásokat a szolgáltató nevében.

kisalfold.hu

Forrás: Pannon-Víz

Az imposztorok vízminőség-ellenőrzésre, valamint egyéb okokra hivatkozva próbáltak személyes információkhoz jutni. 

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a leolvasók pénzt, aláírást vagy egyéb adatot nem kérhetnek a felkeresés alkalmával. 

A Pannon-Víz Zrt. munkatársai évente egy alkalommal keresik fel személyesen a háztartásokat a vízmérők éves leolvasása miatt, aminek időintervallumáról számlájából tájékozódhatnak. A lakossági felhasználási helyek felkeresése mindig a megadott hónap 1-15. napja között történik. 

Emellett 8 évente alvállalkozó bevonásával vízmérő cserét végeznek. Felhívják a figyelmet, hogy a vízmérőkkel kapcsolatos műszaki ügyintézéseken kívül bejelentett műszaki hibával kapcsolatban csengethetnek be a szakemberek. A szolgáltató arra is felhívja a figyelmet, hogy  soha nem kér személyes adatokat  telefonon keresztül.

A szakemberek „pannon-vizes” emblémával ellátott formaruhát viselnek és az adatokat digitálisan, PDA-készülékekben rögzítik. Minden leolvasójuk egyedi sorszámmal ellátott fényképes igazolvánnyal rendelkezik, amelynek érvényességéről a 96/522-601-es telefonszámot tárcsázva megbizonyosodhatnak a felhasználók, amennyiben kétségük támad az őket felkereső szakembert illetően. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában