Játszótéri eszközöket kapnak

2022.10.19. 11:15

Tízmillió forintot kapott két győri óvoda az UNICEF-től

Gyurina Zsolt

Játszótéri eszközök vásárlását támogatja az UNICEF.

Fotó: Rákóczy Ádám

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a győri városházán az önkormányzat és az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja. Ennek első konkrétumaként az UNICEF tízmillió forintot ad két óvodának, a Bisingernek és a Mónusnak játszótéri eszközökre. 

 Pergel Elza győr alpolgármestere és Pilar Gonzales-Rams vészhelyzeti koordinátor, az UNICEF Menekültügyi Program magyarországi vezetője írták alá az együttműködési megállapodást.
Fotós: Rákóczy Ádám

Mint az eseményen Pergel Elza alpolgármester elmondta, Győr több mint kétszáz Ukrajnából érkezett menekültet látott el előbb a Zrínyi utcai régi kórház területén, majd a Likócson kialakított konténerházak segítségével. Az óvodás korú gyerekeket több intézményben helyezték el, a két leginkább érintett a Bisinger és a Mónus volt. Az alpolgármester azt is hozzátette, a menekültek jórésze beszélt magyarul, és mára kevesen maradtak nálunk, mert vagy hazatértek, vagy nyugatra távoztak. Aki pedig a megyében van, az már saját lábra állt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában