Igazi sopronikummá vált

2022.10.04. 16:25

Hetvenéves fennállását ünnepli a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza - galéria

Hetvenéves a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza, ünnepségüket a hétvégén tartották a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban. A jeles alkalomból kiállítás is nyílt a Munkácsy Teremben.

Papp Fanni

A Pedagógusok Soproni Művelődési Házát városunk tanárai 1952-ben hozták létre, hogy a pedagógusok második otthona legyen. Azóta számtalan eseményt, előadást és programot megélt az intézmény. Az országban egyedüliként büszkélkedhet olyan működéssel, melyben elsősorban a pedagógusoknak kínálnak programlehetőségeket, de minden érdeklődőt szívesen fogadnak.

A jubileumi ünnepségen köszöntőt mondott Farkas Ciprián polgármester, aki kiemelte: a Pedagógusok Soproni Művelődési Háza igazi „sopronikum”. – Az intézmény a jobbnál jobb programokkal és lelkes pedagógusokkal működik immáron hét évtizede. Ez idő alatt bebizonyították, hogy szívvel-lélekkel végzik a hivatásukat az intézmény munkatársai – tette hozzá a polgármester, aki reméli, hogy a következő hetven évben is hasonló értékteremtő munkát végeznek. Majd a hét évtizede fennálló Pedagógusok Soproni Művelődési Házának indulására és mérföldköveire Orbán Júlia, az intézmény igazgatója emlékezett vissza.

 – Megszámlálhatatlan a pedagógusok száma, akik segítették a ház munkáját. Hagyományokat, értékeket hoztak, csoportokba szerveződtek, különböző előadásokat tartottak és nemzedékeket tanítottak – fűzte hozzá Orbán Júlia. Az ünnepi műsorban közreműködött a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, melynek karnagya Makkos Ágnes volt, de verset mondott Bende Attila is. A prózai előadások után Orbán Júlia emléklapot nyújtott át mindazoknak, akik sok-sok éven át segítették a ház munkáját. Elismerést vehetett át többek között Farkas Ciprián, dr. Tillné Schmidt Edit egykori igazgató, Radics V. Zsuzsanna, a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar kuratóriumi tagja, Berta Józsefné alapítványi titkár, Ormosi Anikó, a nyugdíjasklub vezetője és Roskó Mária, a ház segítője.

A jeles alkalomból a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ Munkácsy Termében a Népi Díszítők Alkotó Körének és a Gyapjúszövők Alkotó Körének kiállítását is megnyitották, amely október 17-ig tekinthető meg. A kiállításmegnyitó a Pendelyes táncegyüttes táncosainak műsorával kezdődött, majd köszöntőt mondott Tóth Éva önkormányzati képviselő. Az esemény végén oklevéllel jutalmazták Pócza Ágnest, a Pedagógusok Művelődési Háza Népi Díszítők Alkotó Köre vezetőjét, Alpek Lajosnét és Nagy Katalint, a ház Gyapjúszövők Alkotó Körének vezetőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában