Gazdit keresnek nekik

2022.09.05. 16:09

Szépen gyarapodnak a kidobott kismacskák, akiket a pénzügyőrök mentettek meg Hegyeshalomnál

Most a Menedék Állatvédő Alapítvány egy önkéntese gondoskodik róluk.

kisalfold.hu

Fotó: Kerekes István

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai éppen Hegyeshalomnál ellenőriztek, amikor kétségbeesett macskanyávogásra lettek figyelmesek. A kamionparkoló szeméttárolója mellett, két, olajtól ragacsos, magára hagyott kiscica küzdött az életéért. Azonnal értesítették a Menedék Állatvédő Alapítvány önkénteseit, akik az alig kéthetes kölyköket magukkal vitték.

– Augusztus 21-én hozta hozzám a két cicust az egyik önkéntesünk. Akkor már nyitva volt a szemük, így körülbelül két hetesek lehettek – számolt be Rendesiné Hujber Odett, aki otthonában szeretettel és odafigyeléssel gondozza a most négyhetes cicusokat. Nem ők az elsők: a család már többször fogadott be csöppségeket a mosonmagyaróvári otthonukba, aminek Odették lánya, Rendesi Csillag Dóra is nagyon örül. 

A "pótmama" hozzátette: a kismacskák szépen fejlődnek, már használják az almot. Az egyik még csak cumisüvegből iszik, a másik már tálkából is tud enni. Most még kezelés alatt állnak hasmenéses betegség miatt, ám a remények szerint hamarosan meggyógyulnak.

Az önkéntes arról is beszámot, hogy örökbe fogadni a cicákat körülbelül 7-8 hetesen lehet. Mindez függ a fejlődésüktől, amikor már egyedül esznek, használják az almot.

Most gazdit keresnek a szürke és fekete csöppségnek, akik látogatásunkkor éppen a kellemes nyárvégi napsugarakat élvezték, és jóízűen "falatoztak".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában