60 ország fiataljai

2022.09.05. 13:08

Elismerések átadásával, eskütétellel megkezdődött a tanév a győri Széchenyi-egyetemen - Fotók

Ünnepélyes keretek között, Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár köszöntő szavaival nyitották meg a 2022-23-as tanévet a hétfő délelőtt a Széchenyi István Egyetemen.

kisalfold.hu

Az elsősök nevében tesznek esküt a győri Széchenyi-egyetemen. Fotó: Csapó Balázs

–  A munkaerőpiacon gyorsuló ütemű változásra kell felkészülni, nehezített körülmények között – mondta Pölöskei Gáborné A Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára.  – Lehet, hogy ma még olyan munkahelyekért kell tanulni, melyek még nincsenek is, szakmákért, melyeket még nem fogalmaztunk meg. Olyan tudást kell elsajátítani ezen az egyetemen, ami lehetővé teszi, hogy minden kihívásra jó válaszokat tudjanak adni, és jó munkakörülményeket tudjanak saját maguknak teremteni – biztatta a hallgatókat. 

Jól döntöttek

Dr. Knáb Erzsébet a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke ünnepi köszöntőjében biztosította az elsősöket, hogy jól döntöttek, mikor a Széchenyi egyetemre tették le voksukat, hiszen minden nehézség ellenére törtlenül fejlődik az egyetem. 

– Önök egy erős közösség tagjai lehetnek, ahol gyakorlati tudást, versenyképes diplomát, szerezhetnek, szakmai és magánéletükben is megalapozhatják a jövőt. Rengeteg kapu áll nyitva önök előtt. Vannak, akik versenyautót építenek, műholdat fejlesztenek, űrjogot tanulmányoznak, kenuval versenyeznek, robotot építenek, olimpiai eredményekkel örvendeztethetnek meg bennünket. Egy nemzetközi minősítés szerint a világ legjobb egyetemeinek 4%-ába tartozik a Széchenyi.

Elárulta, hogy a 13 000 fős hallgatói közösség immár 60 ország fiataljaiból áll össze közöttük ezren nemzetközi diákok, hála az egyetem 2016-ban elkezdett nemzetköziesítési programjának.

Elismerés az egyetem kiválóságainak

Az elnökség tagjai átadták a köztársasági ösztöndíjak mellett a jó tanuló jó sportoló díjakat is, és az első éves hallgatók letették esküjüket. A Jó tanuló-jó sportoló díj első helyezettje Sebestyén Dalma Sport és rekreáció szakos hallgató lett, aki felnőtt országos úszó bajnokságon egyéniben és válogatottként is 200 méteren képviselte hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában