Adomány tonnaszámra

2022.05.16. 20:08

A csornai karitászcsoport a menekültek életét is segíti

kisalfold.hu

Az önkéntesek a szerencsétlen sorsú háborús menekülteken is segítenek.

Forrás: Jézus Szíve karitász

Komoly munkát végeztek az elmúlt hetekben a csornai Jézus Szíve Egyházközségben működő karitászcsoport önkéntes munkatársai. A csornai segítők a helyi rászorulók megsegítése mellett az orosz–ukrán háború kirobbanásakor a Győri Egyházmegyei Karitász kötelékében – gyűjtőpontként – elsők között csatlakoztak a menekültek részére szervezett adománygyűjtéshez. Sokan állnak mellettük azóta. 

Az elmúlt időszakban Csornán, Bágyogszováton és Rábapordányban menedékre lelő, a háború miatt otthonaikat elhagyni kényszerült családokat támogattak tartós élelmiszerekkel és tisztítószerekkel az összegyűlt adományokból. A napokban elszállítottak a győri központba újabb egy tonna adományt: tartós élelmiszert, tisztálkodási és fertőtlenítőszereket, takarókat, ágyneműket, ruhákat és matracokat. Ezeket a győri központból juttatják el a határon lévő menekültekhez. 

A csornai karitászcsoport a további adományokat előzetes egyeztetés alapján fogadja. A közelmúltban különösen nagy segítséget kapott a csoport az adománygyűjtésben Bágyogszovátról, Dörből, a Csorna-Kapuvári Evangélikus Egyházközségtől, Farádról, Jobaházáról, a két csornai plébánia híveitől, valamint magánszemélyektől, cégektől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában