Változnak a menetrendek és útvonalak

2022.04.04. 15:49

Megszűnik a CITY busz, átalakul a győri buszközlekedés

A Volánbusz április 4-én közzétett tájékoztatása szerint, április 9-étől megújul a helyi közlekedés.

kisalfold.hu

Forrás: Fehér Gábor / MW

  • A kizárólag a Belvárosban és környékén közlekedő CITY buszokat más vonalak váltják ki.
  • Valamennyi helyi autóbuszjárat normál díjszabás szerint (győri helyi vonaljeggyel, bérlettel) vehető igénybe.
  • Pinnyéd közvetlen összeköttetésbe kerül Adyvárossal és Marcalvárossal, valamint csúcsidőn kívül jelentősen sűrűbben érhető el.
  • Számos vonalon történnek kisebb menetrendi korrekciók a beérkezett igényeknek megfelelően.

 

Forrás: Volánbusz

 

Átalakul  a Belváros autóbusz-közlekedése

 

CITY
A kizárólag a Belvárosban és környékén közlekedő CITY járatokat más vonalak váltják ki, amelyek több városrésszel teremtenek átszállásmentes összeköttetést.

9, 19, 29
A 9, 19 és 29-es járatok a Zechmeister utca – Híd utca helyett mindkét irányban a Teleki László utca – Schwarzenberg utca – Városrét – Dunakapu tér útvonalon érik el az egyetemet, illetve egyes járatok a Mobilist is érintik. A módosítás révén Adyváros közvetlen összeköttetést kap a Belváros északi részeivel. A járatok szombat délelőttönként, valamint tanszünetes munkanapokon is közlekednek.

17, 17B
Az Adyvárost és Szabadhegyet feltáró 17, 17B jelzésű járatok a hét minden napján érintik a Munkácsy Mihály utcai megállóhelyet, valamint innen indulnak Likócsra az új, 8Y jelzésű járatok is.
 

Átalakul Újváros, Pinnyéd és Likócs autóbusz-közlekedése

8, 8Y
A 8-as vonal újra a Révai Miklós utca és Likócs között halad, de az eddiginél sűrűbb és megjegyezhetőbb menetrend szerint, továbbá a vonal minden második járata a Belváros nyugati részét (Virágpiac, Munkácsy Mihály utca) is érinti, 8Y jelzéssel.

18
A Korányi Frigyes teret a Révai Miklós utcából induló új, 18-as jelzésű járatok szolgálják ki, amelyek visszafelé 8Y jelzésre váltva Likócsig közlekednek.

13, 13B
A 14, 14B vonalakon jellemzően minden második autóbuszjárat a Liget utca helyett 13, 13B jelzéssel Pinnyédre közlekedik, amelyet hurokszerűen jár körbe, érintve a városrész eddig kiszolgálatlan déli részét is. A módosítás révén Pinnyéd átszállásmentes összeköttetésbe kerül Adyvárossal és Marcalvárossal, valamint csúcsidőn kívül jelentősen sűrűbben (jellemzően 70 helyett 40 percenként) érhető el.

14, 14A, 14B
Csúcsidőben a 14-es vonal meghosszabbodik Újváros, Nép utcáig. Azok a betétjáratok, amelyek továbbra is csak a Liget utcáig közlekednek, a jövőben 14A jelzést viselnek.

   

Fontos megjegyezni, hogy a Marcalváros – Adyváros – Gyárváros – Sziget szakaszon a 13, 14, 14A, illetve a 13B és 14B járatok azonos útvonalon közlekednek, tehát a 14-es vonal törzsszakaszán a fenti járatok bármelyike használható, a korábbival azonos vagy kedvezőbb járatsűrűséggel.

 

Új vonal iskolaidőben Észak-Révfalu és marcalváros között

 

16
Új vonal jön létre 16-os jelzéssel Marcalváros – Adyváros – Autóbusz-állomás – Árkád üzletház – 14-es út – Vízmű – Keverőtelep (Újfalu lakópark) között.

Tanítási napokon Marcalváros felé/felől 1-1 db járat közlekedik. A járatok a 7090-es regionális vonal meghosszabbításaként, helyi és helyközi utazásra egyaránt igénybe vehetők.
A helyközi jegyek és bérletek Győr, Autóbusz-állomás és Marcalváros között nem érvényesek, ezen a szakaszon kizárólag érvényes helyi jeggyel vagy bérlettel lehet utazni. A helyi jegyek és bérletek viszont a teljes vonalhosszon (Keverőtelep – Marcalváros) érvényesek!
   

Új, átszállásmentes kapcsolatok jönnek létre Észak-Révfalu, valamint a Szigetköz számos települése és Győr déli része (kórház, rendelőintézet, vásárcsarnok, Győr Plaza, lakótelepek) között.

 

További változások

1B
Az újvárosi temetőt is érintő 1B járatok munkanapokon is tovább közlekednek, 12 helyett 16 óráig.

6
A 6-os jelzésű járatok Szitásdomb felé a 14-es út, Zemplén utcánál is megállnak.

12Y
Néhány 12-es járat 12Y jelzéssel a Széchenyi István Egyetemig közlekedik, közvetlen kapcsolatot teremtve az Audi-gyár és az Egyetem között.

15, 15A
A 15, 15A jelzésű járatok az Iparcsatorna feletti új hídon járnak, így gyorsabbá válnak, viszont a Likócsi híd megállóhelyet nem érintik. A Révai Miklós utcából reggel 5:02-kor és 7:25-kor induló 15A járatok 15-ös jelzéssel, hosszabb útvonalon, az Ipari Parkot érintve közlekednek.

22A
Új 22A járat indul Marcalvárosból reggelenként 4:25-kor, amellyel elérhető a 4:45-kor Budapestre induló vonat.

23
A 23-as vonalon közlekedő autóbuszok ezentúl betérnek Győrszentiván-Homoksorra is.

25
A 25-ös vonalon munkanapokon a 18 órai műszakváltás kiszolgálására is indul járatpár (Marcalváros – Adyváros – Ipari Park).

30Y
Győrszentiván, Kálmán Imre útról munkanapokon a 17:11 órai 30B járat helyett 17:00 órakor 30Y járat indul, amely az Audi-gyárat is érinti.

 

A felsoroltakon kívül számos vonalon történnek kisebb menetrendi korrekciók a beérkezett igényeknek megfelelően.

Valamennyi fenti autóbuszjárat normál díjszabás szerint vehető igénybe.

 

► Az új menetrend elérhető itt: Győr helyi menetrend
► A megújult térkép letölthető: Győr helyi vonalhálózati térkép
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában