Elismerés

2022.03.18. 06:59

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a győri Bercsényi-iskola igazgatója, Németh Zsolt

Március 15. alkalmából Németh Zsoltot, a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum igazgatóját Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki.

kisalfold.hu

Aranyat hozott a Bercsényibe

 

A magas állami kitüntetést Németh Zsolt az évtizedeken át végzett kiemelkedő szakmai, pedagógiai munkája elismeréséül kapta, melyet március 17-én a Pesti Vigadóban vehetett át.
 

A Bercsényi jelenlegi igazgatója közel fél évszázada került az iskolába tanulóként és több, mit három évtizede tanárként. Attól fogva, hogy igazgatóvá választották (2004 óta), sokat tesz az iskola zavartalan működéséért, az intézmény képzési kínálatában szereplő összes szakterület, így a sport, a közlekedés, a logisztika, a rendészet és közszolgálat ágazat, valamint a műszaki terület fejlesztéséért is töretlen lendülettel dolgozik. A nevelés-oktatás, a szakmai képzés hatékonyságának növelése és a munkaerőpiac elvárásainak való megfele-lés érdekében szerteágazó partneri kapcsolatokat alakított ki, tart fenn és ápol a régió meg-határozó piaci szereplőivel. Társadalmi felelősségvállalása jelentősen túlmutat az iskola keretein, fontos társadalmi-szakmai szerepet vállal Újváros városrészben, Győr városban és országos szinten is.
 

Munkája során kiemelt helyen kezeli az iskola tanulmányi életében a tehetséggondozást, kollégáit is sarkallja erre, aminek eredményeként többször lett a Bercsényi a közlekedési ismeretekből az ország legeredményesebb iskolája, de a sport, a rendészet és közszolgálat területén is évről-évre dobogós helyeket érnek el diákjai az országos szakmai versenye-ken.
 

Németh Zsolt igazgatósága egyben a Bercsényi sikertörténete is. Az eredmények tükrében sem helyezte magát soha előtérbe, pedig a nagy múltú intézményt e csaknem két évtized alatt töretlen, folyamatos megújulás, innováció és fejlődés jellemzi. Díjait, elismeréseit és a különböző szervezetekben betöltött pozícióit mind annak köszönheti, hogy odaadóan, fáradhatatlanul, időt és energiát nem kímélve dolgozik környezete jobbá tételén, az iskola, illetve a Győri Szakképzési Centrum hírnevének öregbítésén és a szakképzés fejlesztésén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában