Teljes kihasználtsággal működik

2022.01.07. 18:15

Hivatalosan is átadták a bölcsődét Vámosszabadin

Két csoportban 24 kisgyerek ellátásról gondoskodnak november óta. Az önkormányzat már a bővítést tervezi.

kisalfold.hu

Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld

A településen tavaly november óta - a már meglévő háromcsoportos óvoda épülete mellett -, egy új, két csoportszobás bölcsőde is fogadja a gyermekeket. Péntek délután hivatalosan is átadták a mintegy háromszáz négyzetméteres, napelemes rendszerrel ellátott új, modern intézményt, ami jelenleg huszonnégy kisgyermeket fogad teljes kihasználtsággal.

 

Az önkormányzatnak 2019-ben egy TOP-os tenderen sikerült közel kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást elnyernie a bölcsőde építésére, önrész nélkül.
Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld


A „Vackor” bölcsőde megépítésének gondolata 2018-ban fogant meg az önkormányzatnál. Folyamatosan keresték a lehetőségeket az intézmény fedezésére, bár saját forrásuk nem állt rendelkezésre. Végül 2019-ben egy TOP-os tenderen sikerült közel kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást szerezniük a bölcsőde építésére, önrész nélkül.


Ambrus Gellért, a település polgármestere az eseményen hangsúlyozta: Jelenleg a bölcsőde huszonnégy férőhelyes, de itt a fejlesztések nem állhatnak meg. Vámosszabadin évi 160-190 kisgyermek születik, így újabb fejlesztésben is gondolkodik az önkormányzat. Céljuk, hogy új intézményük négycsoportos legyen a jövőben.

 

Az intézmény teljes kihasználtsággal működik, huszonnégy kisgyermeket fogad.
Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában