Nehéz helyzetben igazi csapat

2022.01.26. 17:20

Hámori György, kapuvári polgármester értékelte a múlt évet és várakozással tekint az ideire

A városvezetővel számba vettünk az elmúlt időszak jelentősebb beruházásait.

Kustor Réka

Folytatódott a kapuvári strand felújítása.

– A tavalyi év is rendkívüli volt a Covid miatt. Bár azt hittük, tavaszra lecseng, keményen visszaköszönt. Úgy érzem, lassan a rendkívüli évek lesznek a megszokottak – utalt az újabb és újabb járványhullámra a városvezető. – A terveink, az, hogy biztosítsuk a város működőképességét, és a beruházásainkkal ütemtervszerűen tudjunk haladni, teljesültek. Sok minden elmaradt, amit szerettünk volna, de most elsősorban a váratlan helyzetekre felkészülve tartalékoltunk. Köszönöm az országgyűlési képviselőnknek, Gyopáros Alpárnak az együttműködését, valamint a testület minden tagjának a munkáját. Ebben a nehéz helyzetben váltunk igazán csapattá. Nagy várakozással tekintünk az idei évre, felkészültünk a pályázati kiírásokra – emelte ki a város első embere. 

 

A múlt év fejlesztései közül kiemelendő, hogy tavasszal birtokba vette az újonnan épült szolgáltatóházat a várost üzemeltető Kapukom kft., az ipari parki épületre közel 270 millió forint forrást nyert a város. Megújult a lakótelepi kézilabdapálya. A nyár a gyerekekről szólt Kapuváron. Elkészült térségünk legnagyobb és legmodernebb játszótere, ahol a kötélpályától a hintaparkon át a Hanyi Erődig és műfüves pályáig megannyi lehetőség biztosítja a gyerekek önfeledt kikapcsolódását. Itt a fejlesztések nem álltak le, épül a szolgáltatóház a játszópark mellett, ahogy készülőben van az idős­otthon második üteme is. A játszótér után előbb a strand felújított tanmedencéje, pancsolója, majd a gyógymedence nyitott meg. Az újjáépítés itt is folyamatos. 

 

Az úszómedence és gépészetének rendbetétele a következő nagy falat, az év végén kapott 600 milliós kormányzati támogatás pedig elegendő lesz ahhoz, hogy a város gyógyvízkútja és a gyógyvizet a strandra szállító csőhálózat megépüljön, továbbá tervbe vettek egy csúszdaépítést is a régi helyére. A korábban leromlott állapotú ÉDÁSZ-épület ma már modern Civilek Házaként szolgálja a közösséget. Nem hagyhatjuk ki a sorból, hogy teljes felújításon esett át Kapuvár egykor legrosszabb burkolatú utcája, az Osli út.

 

Hámori György a Kisalföldnek végül elmondta: – Jelenleg a költségvetés tervezése folyik, továbbra is szem előtt tartva, hogy a folyamatban lévő, egyébként ütemesen haladó beruházásainkat biztonsággal be tudjuk fejezni. 

Címkék#Kapuvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában