Közérdekű

2022.01.06. 11:53

A héten már gyűjtik a karácsonyfákat Sopronban

Az ünnepek elmúltával, vízkereszthez közeledve a legtöbb otthonban lebontják a karácsonyfákat. A héten megkezdődik a fák szervezett begyűjtése. A szolgáltatók arra kérik a lakosságot, hogy talp és díszek nélkül tegyék ki a fenyőket.

Bódvai Ildikó

Forrás: Pixabay

A Sopron Holding Zrt. idén is kijelölte a gyűjtőhelyeket. A Sopron Holding azokon a lakótelepeken végzi a feleslegessé vált karácsonyfák begyűjtését, ahol zöldterület-gazdálkodási tevékenységet lát el.

 

A Jereván lakótelepen tizenhat helyszínt neveztek meg, ahová ki lehet tenni a díszeitől megfosztott fákat. Ezenkívül az Ív utcai, az Ibolya úti és a József Attila utcai lakótelepeken, az Arany János, a Gyóni Géza, a Király Jenő utca, illetve a Kazinczy tér térségében is lesznek gyűjtőpontok.

 

A pontos címek a Sopron Holding zrt. honlapján megtalálhatók. 

 

A többi lakótelepen és a családi házas övezetekben hagyományosan az STKH szállítja el a fákat, amiket a gyűjtést megelőző napokon kell kitenni a ház elé, a hulladékgyűjtő edények mellé vagy azok helyére. 

 

A körzetekre bontott begyűjtési időpontok az STKH honlapján megtalálhatók, ők január 10-én kezdik a gyűjtést Bánfalva, Ibolya út, Brennbergbánya és Görbehalom térségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában