A hátrányos helyzetű gyerekekért

2022.01.20. 21:57

A győri Széchenyi egyetem is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

Együttműködési megállapodást írt alá György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, valamint Baranyi Péter Zoltán, a Széchenyi István Egyetem rektora csütörtökön arról, hogy az egyetem csatlakozik a hátrányos helyzetű gyermekeket segítő Tanítsunk Magyarországért programhoz.

MTI

Forrás: Nagy Gábor / Kisalföld

György László elmondta, az egyetem körzetében szeptembertől Egyházasfalu, Iván és Tényő településen indul el a program. A hallgatók mentorként hátrányos helyzetű hetedikes-nyolcadikos gyerekekkel ismertetik meg a saját falujukon kívüli világot, a továbbtanulás intézményeit, a kikapcsolódás lehetőségeit.
    

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárának ismertetése szerint jelenleg 888 mentorral 3372 továbbtanulás előtt álló diáknak nyújtanak segítséget. A program célja, hogy 2023-ra minden halmozottan hátrányos helyzetű 7. és 8. osztályos általános iskolai tanuló mellé tudjanak mentort állítani, így támogatva őket a pályaorientációban, a továbbtanulásban.

 


    

György László kiemelte, a program illeszkedik a kormány gazdaság- és társadalompolitikájához. A segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaság jött létre, segítettek a gyermekek szüleinek munkához jutni, és most a gyermekek kapnak támogatást jövőjük megalapozásához.
    

Baranyi Péter Zoltán rektor elmondta, a program sokat ad a mentoroknak is, mert átélhetik, hogyan "emelik fel" a rájuk bízott fiatalt, valamint eközben magukban is elmélyítik, magasabb formában rendezik újra tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában