helyükre kerülnek a hídgerendák

2021.12.02. 14:01

Szakaszosan megállítják a forgalmat a 83-as főúton a koroncói csomópontban

kisalfold.hu

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint, 8418-es úton, a koroncói csomópontban a híd gerendák beemelésére december 3-án és 4-én kerül sor. A hídgerendák beemelésének idejére, míg azok biztonságos rögzítése meg nem történik, gerendánként kb. 5-10 percre a jelzőőröknek meg kell állítaniuk a forgalmat. Két gerenda beemelése közötti időszakban, a forgalom zavartalanul közlekedhet.

A gerendák vasúton érkeznek a győrszemerei vasúti kirakodóra. Innen ütemezett szállítással, a 83-as, 8418 j. (koroncói) úton, kb. 35 m hosszú trélerekkel szállítják őket a munkaterületre. A kivitelező a kiszállítás megkezdését a reggeli csúcs lefutása utáni időpontra ütemezi.

A trélerek biztonságos közlekedését kísérő járművek segítik. Ezek az olyan kereszteződésekben, melyeken az áthaladás nem egyenes irányban történik, szükség esetén korlátozzák, vagy időlegesen megállítják a forgalmat.

2021. december 6-án a nyomvonalon a forgalom zavarása nélkül további egy hidat gerendáznak. Ezen a napon a tartók beszállítása során lehet a 83-as út nyomvonalán és a 8418 j. (koroncói) úton lassabb menetidőre számítani.

A munkák ütemezésénél a vállalkozó figyelembe veszi a forgalom intenzitását a reggeli, illetve délutáni csúcsidőszakban. A lezárások ennek megfelelően történnek majd. Szükség esetén korlátozzák a gerendázás intenzitását. Ezen felül folyamatosan figyelik, hogy a megállított autósor ne legyen kihatással a 83-as főút forgalmára – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában