Közélet

2021.12.01. 20:19

Klezmer-est a fény ünnepén Mosonmagyaróváron – fotók

Klezmer zenével szórakoztatta szerdán este a Sabbathsong Zenekar a közönséget a magyaróvári vár lovagtermében, ahol a legismertebb zsidó ünnep hangulatához a közös gyertygyújtás is hozzájárult.

kisalfold.hu

Fotó: Kerekes István

Teltház előtt hozta el a fények ünnepe hangulatát a Sabbathsong Zenekar szerdán este. Különleges helyszínt nyújtott ehhez a szépen felújított magyaróvári vár lovagterme.

Az 1998-ban Budapesten alakult zenekar repertoárjában a kelet-európai klezmer mellett a jiddis és izraeli tradicionális illetve modern dalok és táncok is fontos helyet foglalnak el. Jiddis, héber és magyar nyelven egyaránt szóltak dalok, s közben a zenekar tagjai beavatták a hallgatóságot a zsidó hagyományokba, mint a nyolc napon át égő mécses története, és a hanukáról is sok érdekesség hangzott el.

 

Az est során a közös gyertyagyújtás emelte a hanuka fényét, amint azt Ligeti László, a Mosoni Zsidó Hitközség elmondta, nyilvánosan először gyújtották meg a lángokat (a hanuka negyedik napján négyet), majd fánkkal és forralt borral vendégelték meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában