313,5 millió forintos beruházás

2021.12.30. 18:47

Fejlesztették Csorna keleti iparterületét

Beruházókat vár a csornai önkormányzat a város keleti iparterületére. Nemrégiben pályázati támogatással elvégeztették a terület infrastrukturális fejlesztését. Utat építettek, kerékpároshidat, közvilágítást és rendezték a vízelvezetést is.

Cs. Kovács Attila

A Keszeg-éren kerékpároshidat építettek, amelyen az iparterület könnyebben megközelíthető. Fotó: Cs. K. A.

December közepén befejeződött a csornai keleti iparterület fejlesztése. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 313,5 millió forintot a beruházásra.

 

A projekt célja a keleti iparterület déli részének alap- infrastruktúra-fejlesztése volt: útépítés, közvilágítás, víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-hálózat kiépítése. A projekt zöldmezős beruházásnak minősült. A terület eredetileg szántóföld volt, melyen a helyi önkormányzat földvásárlással szerzett tulajdonjogot. Olyan, ipari szempontból hasznosítható területeket alakítottak ki, amelyek optimális lehetőségeket kínálnak a zöldmezős letelepedési lehetőséget kereső beruházások, vállalkozások számára.

 

A beruházás során az iparterület északi részének alapinfrastruktúra-fejlesztése (víz, csatorna, út, kerékpárút, kerékpároshíd, csomópont és közvilágítás kiépítése) is megtörtént. Így a vállalkozásoknak a fejlesztés eredményeként közműcsatlakozással ellátott telkek állnak rendelkezésre, amelyek minden szempontból megfelelnek egy beruházás elindításához vagy meglévő vállalkozás fejlesztéséhez. Az önkormányzat által kiadott közlemény szerint a pályázat lehetőséget biztosított arra, hogy olyan vállalkozások telepedjenek meg a városban, melyek megteremthetik Csorna vonzó gazdasági hírnevét. A területfejlesztési program a munkálatokat százszázalékosan támogatta. A kivitelezés idén januárban kezdődött és két hete ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában