A munka elismerése

2021.11.18. 10:29

Vidos Tibor kapta a Győri Filharmonikus Zenekar Pro Orchestra-díját

Munkatársunktól

kisalfold.hu

A Győri Filharmonikus Zenekar 2018-ban ünnepelte hivatásossá válásának 50. évfordulóját. A társulat a jubileumi évben megalapította a Pro Orchestra-díjat, mellyel azokat ismeri el, akik sokat tettek, illetve tesznek a zenekarért.

Idén Vidos Tibor a Győri Filharmonikus Zenekar kiemelt rendezvényeinek műszaki lebonyolításában végzett önzetlen és magas színvonalú munkájáért kapta meg az együttes Pro Orchestra-díját, mely Hefter László üvegplasztikájából és egy méltató oklevélből áll.

A díjazottat Fűke Géza igazgató köszöntötte a Sándor János-hangversenybérlet pénteki nyitókoncertjén, a Petruska program elején. Méltatásában elmondta, hogy amikor egy zenekar tündököl a színpadon, az a karmester és a zenekari muzsikusok munkáján túl még nagyon sokak elhivatottságán múlik.

– Az egyik ilyen Vidos Tibor, aki az összes nagy külső rendezvényünkön ott van mögöttünk. Az ő jelenléte garancia arra, hogy a legkényesebb produkciónk is műszakilag biztosan jó kezekben legyen – fogalmazott.

– Megszállottan szeretem a zenét, amatőrként zenéltem is, így még inkább megtiszteltetésnek érzem, hogy zenészektől kaptam díjat. A klasszikus zene az előadó-művészet egyik csúcsa, amelynek technikai igénye az évtizedek során megemelkedett. Ma már mindent tisztán szeretnénk hallani, közelről látni – nyilatkozta lapunknak az idei díjazott, Vidos Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában