Tisztítsuk meg az Országot!

2021.11.27. 11:21

Abda közel 6 milliót nyert, hogy megszabaduljon az illegális hulladéktól – fotók

Abda Község Önkormányzata 5,755 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatói okirat 2021. november 9-én lépett hatályba.

kisalfold.hu

  • Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX.21.) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében nyilvános pályázati felhívást tett közzé.
  • A Pályázati felhívás célja, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására.
  • A projekt célja, hogy a pályázati felhívásban foglaltakhoz illeszkedve megállítsuk és megelőzzük az illegális hulladékok lerakását, így Abda lakossága egészséges és tiszta környezetben élhesse a mindennapjait. Ehhez szükséges, hogy a település egyes pontjain régóta összegyűlt illegálisan lerakott hulladékot megszüntessük.

    A vegyes összetételű hulladék nagy mértékben szennyezi a környezetet. A csapadékkal a belőle kimosott esetleges mérgező anyagok a talajba jutva további hosszú évekre veszélyt jelenthetnek a környezetünkre, ezzel együtt az egészségünkre.
    Az elnyert támogatás lehetővé teszi gépi munka, szakemberek és eszközök igénybevételét. A megvalósítás során az elhagyott vagy jogellenesen elhelyezett hulladékkal érintett önkormányzati területek teljes hulladékmentesítése megtörténik. Ütemterv szerint halad a pályázat megvalósítása Abdán. A projekt tervezett befejezési határideje: 2021. november 30.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában