Múzeumok, turisztikai intézmények mutatkoznak be

2021.09.28. 21:00

Múzeumi börzét rendeznek pedagógusoknak Sopronban

A város iskolán kívüli oktatási palettáját mutatják be

kisalfold.hu

A Soproni Múzeum hagyományteremtő céllal indította útjára öt évvel ezelőtt a múzeumpedagógiai börzét, melynek idén a Lenck-villa (Deák tér 1.) ad otthont. A börzén részt vevők találkozhatnak a soproni és Sopron környéki múzeumokkal, kulturális és turisztikai intézményekkel és azok 2021/22-es tanévre szóló programajánlatával. Az óvodapedagógusok, általános iskolai és középiskolai tanárok megismerhetik a város iskolán kívüli oktatási palettáját, az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály számára ajánlott foglalkozásokat is, valamint személyesen egyeztethetnek az intézmények munkatársaival.

Az eseményen szeptember 30-án, csütörtökön, 15–18 óráig kötetlen börzelátogatás lesz, 16.30-tól dr. Németh Ildikó rövid szakmai tárlatvezetést tart.

A börzén bemutatkoznak a Soproni Múzeum kiállítóhelyei, köztük a Lenck-villa, a Macskakő Gyermekmúzeum, a Központi Bányászati Múzeum és a Pékmúzeum. Az NMHH – Soproni Bűvösvölgy; az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.; az Esterházy-helyszínek Burgenland: Esterházy-kastély, Kismarton, Fraknó vára, lackenbachi kastély; a Felhőtáncoló Krea­tív Műhely; a Fertő–Hanság Nemzeti Park; Kőrös Ildikó, Roth Soma és Taschner Tamás idegenvezetők; a Pedagógusok Művelődési Háza; a Peisonia Látogatóközpont; a Pro Kultúra Sopron; a Sarródi Tájház; a Scarbantia Fóruma Régészeti Kiállítóhely; a Soproni Evangélikus Gyűjtemények; a Széchenyi István Városi Könyvtár; a Tourinform Sopron; Üvegeseszter Ólomüvegezés; a Zettl-Langer Gyűjteményi Alapítvány.

A közreműködők plakátokkal és tájékoztató füzetekkel is készülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában