közlekedés

2021.08.18. 22:53

Útszűkület és forgalomkorlátozás a 84-esen Sopronnál az Arcusnál

Szeptember végéig vezessen figyelmesen.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő M85 gyorsforgalmi út és a soproni Mély út kivitelezője a DS Konzorcium tájékoztatása szerint,a Bécsi dombi alagút nyugati portáljának megépítése szükségessé teszi a 84-es főút elterelését egy rövid szakaszon az Arcus étterem közelében.

A DS konzorcium a főúttal egyenértékű terelőutat épített, amit most hozzá kell kötni a főút nyomvonalához. A rákötési munkálatok ideje alatt a kétirányú forgalom folyamatosan fennmarad, azonban a forgalmi sávok a munkával érintett részen egy méterrel szűkebbek lesznek, ezért ott sebességkorlátozást vezetnek be. A terelőút összekötése a főúttal a Sopron felőli oldalon augusztus 23. és szeptember 5. között történik, a határátkelő felőli oldalon pedig szeptember 6. és 20. között. Várhatóan szeptember végétől, amint a rákötések elkészülnek, a 84. sz. főút forgalma már az új terelőúton halad az alagút nyugati portálja mellett. A terelőút használata miatt hosszabb menetidővel vagy jelentősebb forgalomlassulással nem kell számolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában