Helyi közélet

2021.08.15. 16:53

Átadták a tápszentmiklósi mini bölcsőde új épületét

Szeptembernek 7 kisgyereknek biztosít helyet az intézmény.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A „Tápszentmiklós megújul” program újabb részeként szombaton délután átadták a megépült új bölcsődét és a Tápszentmiklós Bársonyos között megépült utat, valamint a Bakonyéri hidat.

Az egy csoportszobás mini bölcsődét szeptember elsejétől hét kisgyermek foglalja el, akikre két nevelő-gondozó vigyáz majd.

- Kellett hozzá egy nagyot álmodni, bátran pályázni, találni egy olyan kivitelezőt, akiben nem csalódunk. Mi ezeket megtaláltuk és most pompázik a faluközpontban ez a csodás épület, amire büszke lehet minden helyi lakos -fogalmazott a település polgármestere Kovács József, aki immár 27 éve vezeti a községet. – Mindenki odatette a magáét, legyen az tervező, megrendelő, kivitelező, intézményi dolgozó, vagy falubeli – tette hozzá.

Az épületre 75 millió forintot nyertek a T.O.P. pályázaton, a közbeszerzésnél viszont azzal szembesültek, hogy a legkedvezőbb ajánlathoz is kell még 18 millió. Ebben kértek segítséget először a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnökétől, Németh Zoltántól, majd Kara Ákos országgyűlési képviselőtől. Mindketten támogatták kérésüket, így biztosították számukra a hiányzó forrást.

Az ünnepélyes eseményen beszédet mondott Kara Ákos országgyűlési képviselő, Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat alelnöke és Gaal Gergely miniszteri biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában