Vége a készültségnek

2021.07.21. 16:16

Apad a Duna – Megnyitották Győrben a Kossuth-hidat és az alsó rakparti utat – Így járnak a buszok

Megszűnt valamennyi árvízvédelmi készültség.

kisalfold.hu

Fotó: BELEDI MARTA

A Mosoni-Duna áradása szerdán, éjszaka 1 órától megállt, azóta óránként 2-4 cm-es apadás figyelhető meg a folyón.

A kedvező vízállás hatására Győrben felkészülnek a Kossuth-híd és Móricz Zsigmond alsó rakparti út megnyitásához a következő menetrend szerint:

  • Várhatóan az esti, éjszakai órákra húzódik vissza a víz szintje a rakparti útról.
  • Csütörtök reggel 6 órától gépi és kézi mosással meg lesz tisztítva a rakparti út és a járda is.
  • A mosás, takarítást követően nyitják meg ismét a forgalom számára az alsó rakparti utat és a Kossuth-hidat – előre láthatóan reggel 8 óra körül.
  • A Volánbusszal történő egyeztetés szerint csütörtökön a nyitást követően, azaz 8 óra körül a CITY és 6-os autóbuszok ismét a belvároson keresztül, a Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth-híd útvonalon közlekednek menetrendjüknek megfelelően.

     

    Vége az árvízvédelmi készültségnek

    Az elmúlt 24 órában már sehol nem mértek számottevő csapadékmennyiséget, és az előrejelzések szerint a következő 6 napban nem is valószínű további jelentős csapadék – írta szerdai közleményében az ÉDUVIZIG.

    A kedvező hidrológiai helyzetre való tekintettel a Duna apadása miatt szerdán 18 órától megszűnt valamennyi árvízvédelmi készültség Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom Megyében is.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában