Közélet

2021.03.29. 14:30

Személyi változások a győri Városházán – Lemondott Petrov Iván, távozik Nagy Balázs és Dr. Csörgits Lajos is

Távozik Petrov Iván, Nagy Balázs és Dr. Csörgits Lajos is.

Dániel Viktória

Fotó: Fotó: Csapó Balázs

Rendkívüli sajtótájékoztató keretében jelentették be ma délben, hogy Petrov Iván, sportért felelős polgármesteri biztos lemond posztjáról. A döntést okán elmondta, hogy fájó szívvel, de maga hozta meg ezt a döntést, mivel a Győri Úszó SE több tagja is kiemelkedő tehetség. A nyári olimpiára való felkészülésük segítése, pedig teljes embert kíván.

Fotó: Csapó Balázs

Petrov Iván feladatait Radnóti Ákos alpolgármester veszi át, de Dr.Dézsi Csaba András polgármester kiemelte, a jövőben is számítanak szakmai tanácsira. Szintén távozik a győri Városházáról Nagy Balázs színházért felelős polgármesteri biztos, aki ezután, az új igazgató felkérésére, a Győri Nemzeti Színház Művészeti Tanácsának tagjaként folytatja a munkát. Április elsejével távozik az Önkormányzatból Dr. Csörgits Lajos aljegyző is.

A sajtótájékoztatón Dr.Dézsi Csaba András polgármester a város kiemelt projektjének, az új kulturális városrésznek a kialakítására, megújította az önkormányzat Város stratégiai és Településfejlesztési Főosztályát.

Ennek élére Varga Ferencet nevezte ki, aki tős-gyökeres győri lakos és jelentős tapasztalattal rendelkezik a nagy volumenű projektek kivitelezése terén. A kiemelt projekt kultúrszakmai részét pedig Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos fogja majd össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában