informatika

2021.01.14. 08:15

Jobbra cserélték a teljes gépparkot Kapuváron a katolikus iskolában

Saját forrásból és adományokból nagyszabású informatikai fejlesztések zajlottak a Páli Szent Vince Iskolaközpontban, összesen 13 millió forint értékben.

kisalfold.hu

Kicserélték a gimnáziumi informatikai szaktantermek teljes számítógép-állományát, négy tanterembe modern érintőképernyős, interaktív táblák kerültek. Vásároltak 29 korszerű számítógépet monitorral és további 34-et bővítettek. Az eszközök eleget tesznek a legmagasabb szintű, OKTV informatikaversenyek elvárásainak, illetve ezeken a gépeken már az emelt szintű informatikaérettségin használható programok is gyorsan, biztonsággal üzemelnek. Bizonyítványnyomtatót vásároltak.

Fejlesztették három informatika-szaktanterem eszközeit, a gimnázium két informatikatermében pedig az elektromos rendszer teljes kicserélésével megbízható lett az eszközök áramellátása.

Beszereztek egy új, nagy teljesítményű szervert, melynek feladata az iskolaközpont több mint 700 diákjának és 70 pedagógusának kiszolgálása mind a négy épületükben. Tanulóik a legmodernebb eszközök segítségével tanulhatják a digitális kultúra, informatika tantárgyat. A fejlesztésekért köszönetet mondtak a közreműködőknek, valamint támogatóiknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában