Ausztria, Bécs

2020.11.05. 06:38

Terror Ausztriában – Bécs összetart és nem hagyja magát megosztani

Sajtótájékoztatót tartott kedden Michael Ludwig bécsi polgármester a hétfői terrortámadással kapcsolatban. A városvezető megköszönte a mentésben résztvevők kiváló csapatmunkáját és a nemzetközi szolidaritást Béccsel. Hangsúlyozta, habár a tragédia komoly, Bécs a demokratikus útról nem tér le, nem hagyja magát megosztani.

kisalfold.hu

Kedden este rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Michael Ludwig bécsi polgármester a hétfő esti terrortámadással kapcsolatban. A merénylet következtében négy ember meghalt: egyikük egy munkáját végző pincérnő, a többiek a belvárosban sétáló gyalogosok. Huszonnégyen kerültek kórházba, közülük tizenhárman még bent vannak. Három ember állapota válságos.

A polgármester méltatta a rendőrség, a mentőegységek és a tűzoltók nagyszerű helytállását, csapatmunkáját és gyors reakcióját a támadás után, aminek köszönhetően a tettest már pár perccel a merénylet utánsikerült elkapni. Összesen mintegy ötven mentőegység, valamint százötven sürgősségi orvos és ápoló vonult a helyszínre. Michael Ludwig megköszönte a külföldi városok szolidaritását is, hiszen nagyon sokan biztosították Bécset együttérzésésükről.

Hangsúlyozta, habár az egész ország megrendült, nem hagyják magukat megosztani és letéríteni a demokratikus útról. Továbbra is

összetartanak.

Szerdán, november 4-én a bécsi tartományi- és városvezetés rendkívüli ülést tart a tartományi parlamenti frakcióvezetők, az elnökség és az önkormányzat vezetőségének részvételével. "Szeretnénk megmutatni, hogy a pártok nem hagyják magukat megosztani és egymás ellen kijátszani, összetartunk, és közösen emlékezünk az áldozatokra" – mondta Michael Ludwig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában