156 millió forint

2020.11.18. 12:16

Megújult az úttest és kerékpárút is épült a Szentiváni úton Győrben

A Szentiváni út Alsókert utca és az Ipari Park közötti szakasza 156 millió forintból újult meg. A komplex fejlesztés során nem csak az úttest felújítása történt meg, de új kerékpárút is épült.

kisalfold.hu

Forrás: Városháza Sajtó

 • 427 méteren újult meg az út
 • 474 méter hosszú kerékpárút épült
 • Az út mindkét oldalán kiemelt szegély, a teljes szakaszon zárt csapadékvíz elvezető rendszer is épült, és az ivóvízvezeték gerincet is bővítették.
 • Az út felújítása a Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Régi Szentiváni út), az új kerékpárút építése a Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben pályázat keretében valósult meg.
 • Fotó: Városháza Sajtó

  „Augusztusban indult, és alig több mint három hónap alatt elkészült a fejlesztés, amely gördülékenyebbé teszi az Ipari Park megközelítését a gépjárművel és a kerékpárral közlekedőknek egyaránt” – mondta Dr. Dézsi Csaba András polgármester. Az útpálya egy részén a teljes pályaszerkezet, más részén pedig az aszfaltréteg újult meg. Az út mindkét oldalán kiemelt szegély, a teljes szakaszon zárt csapadékvíz elvezető rendszer is épült, és az ivóvízvezeték gerincet is bővítették.

  Egy másik TOP-os pályázat révén zajlik a városi kerékpárút-hálózat bővítése, amelynek keretében a Szentiváni úton az utca északi oldalán, az útpályától elválasztva, egy oldalon vezetett kétirányú, aszfalt burkolatú kerékpárút is épült.

  „A két projekt révén komplex fejlesztés valósult meg” – emelte ki Radnóti Ákos alpolgármester, aki jelezte, az útszakasz vízelvezető rendszerét már a nagyobb kapacitású, kombinált víznyelőkkel építették, amelyek a nagy esőzések idején is biztosítják a megfelelő vízelvezetést.

  „A közelmúltban elkészült Tatai úti kerékpárúttal együtt a Szentiváni út fejlesztése is egy nagyon fontos beruházás a környéken lakók és az ipari parkban dolgozók biztonságosabb közlekedése érdekében” – fogalmazott Hajszán Gyula a terület önkormányzati képviselője.

  A beruházás során 427 méteren újult meg az út, és 474 méter hosszú kerékpárút épült. Elkészült 447 méter hosszú zárt csapadékvíz gerinc vezeték, 211 méter zárt csapadékvíz bekötő vezeték, és megtörtént az ivóvízvezeték kiváltása 434 méteren.

  Az út felújítása a Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Régi Szentiváni út), az új kerékpárút építése a Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben pályázat keretében valósult meg.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában