Közérdekű

2020.11.05. 20:27

Győr-Pinnyéden vízvezeték tisztítás, Nagyszentjánoson víztorony karbantartás lesz jövő hét elején

kisalfold.hu

Érdemes lesz ivóvizet félretenni Győr Pinnyéden a hét elején, mert 2020. november 9-10-11-én, (hétfőn – kedden – szerdán) tisztítani fogják a vízvezetékeket. Mindhárom nap, 8 órától 14 óráig rövid idejű vízhiány, nyomásingadozás és átmeneti vízelszíneződés fordulhat majd elő.

A szakemberek sűrített levegős eljárással, utcáról utcára fogják átmosni a pinnyédi városrész vízvezetékeit. Az öblítéskor a hálózatba kerülő apró légbuborékok egy ideig fehérre fogják színezni a csapvizet, de a kiengedett víz rövid időn belül le fog tisztulni, kilevegőzik. A hét elején a mosást célszerű az esti órákra időzíteni, mosás előtt érdemes ellenőrizni a csapvíz átlátszóságát.

Az öblítés ideje alatt is fogyasztható a vezetékes víz, de mindhárom nap ivóvizes tartálykocsiból is vízhez juthatnak a karbantartás helyszínén Az öblítés menetrendje a www.pannon-viz.hu weblapon olvasható.

Nagyszentjánoson november 9-én hétfőn reggeltől a kora délutáni órákig víznyomás-ingadozásra és átmeneti vízelszíneződésre lehet számítani. A szakemberek megkezdik nagyszentjánosi víztorony karbantartását, emiatt a környékbeli háztartások más irányból fognak vízhez jutni.

Az átállás után néhány órával ismét átlátszó lesz az ivóvíz. A víztorony tartályát felújítják, a gépészeti berendezéseket, csővezetékeket kicserélik. A munkát várhatóan november végén fogják befejezni. A torony visszakapcsolásakor hasonló változások várhatók, de erről ismét értesítjük a lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában