Radó-szigeti műemlék

2020.11.05. 14:09

A győri önkormányzat vette meg a volt Spartacus csónakházat – Aláírták a szerződést + videó, fotók

A győri közgyűlés biztosította a vásárlásra a pénzügyi fedezetet, így az épület 135 millió forint + áfáért a városé lett.

kisalfold.hu

2020.11.05 A Rad-szigeti Spartacus csnakhz nkormnyzati tulajdonba kerl. Az tads-tvteli dokumentum nneplyes alrsra (B-J) Kovcs Gyula, a korbbi tulajdonos Unicentrl-Vagyonkezel Kft. gyvezetje , Dr. Dzsi Csaba Andrs, Gyr polgrmestere Fot: Nagy Gbor Kisalfld Gyr

Fotó: Nagy Gábor

  • Az ingatlan korábbi tulajdonosa, a budapesti Unicentrál-vagyonkezelő Kft. kilátásba helyezte ugyan a munkálatokat, Magyarország legrégebbi, mintegy 125 éves csónakházának megmentése aztán sosem kezdődött el.
  • A csónakházat településfejlesztési és városrendezési célból 135 millió forint + áfás vételáron vásárolta meg az önkormányzat az Unicentráltól.
  • Hazánk legrégebbi csónakházát 1897. június 7-én avatták fel, napjainkban műemlék, és a tervek szerint eredeti szépségében állítják helyre.
  •  

    Korábban írtuk

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában