helytállás

2020.07.09. 13:45

Zöld-fehér tűzcsap az egészségügyi dolgozóknak Győrben a kórháznál – fotók

Az egész országban mindössze négy, olyan tűzcsap van, mint amilyen a Petz Aladár kórháznál. A különleges zöld-fehér tűzcsapot a Pannon-Víz Zrt. helyezte el csütörtökön az intézmény bejáratánál, tisztelegve ezzel az egészségügyi dolgozók koronavírus idején tanúsított helytállása előtt.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

Egy szentendrei székhelyű gyártó készítette a négy, fehér-zöld színezésű tűzcsapot, amiket aztán online árverésre bocsátott. A víziközmű szerelvényeket gyártó cég a koronavírus-járvány kezelésében résztvevők javára ajánlotta fel a bevételt. A licitek egyikét a Pannon-Víz Zrt. nyerte 200 ezer forintos felajánlásával. A cég úgy érezte, hogy a remény és az egészségügy színeire festett tűzcsapnak keresve se találhatna jobb helyet, mint a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főbejárata előtti hely. így tisztelegve az ott dolgozók munkája előtt.

 

– A tűzcsap kereszt alakú feje a reményt, zöld színe az életet jelképezi, fehér színe pedig tisztelgés az egészségügyben dolgozók áldozatos munkája előtt – mondta el az ünnepélyes átadón Tőke László, a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– Reményeink szerint, aki vet egy pillantást a különleges tűzcsapra, annak eszébe jut majd, hogy milyen helytállást tanúsítottak az egészségügyi dolgozók a COVID19 járvány alatt. Emellett mint vizes műtárgy, felhívja a figyelmet az ivóvízellátás és katasztrófavédelem kiemelt fontosságára is.

– Őszintén meglepett, ugyanakkor örülünk is a nagylelkű gesztusnak. Ez egy jelkép, ami azt szimbolizálja, hogy mennyire egymásra vagyunk utalva – tette hozzá Dr. Tamás László a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában