Magyar Falu Program

2020.07.17. 06:48

Új óvodai játszóteret és falugondnoki kisbuszt adtak át Répcevisen – fotók

A fejlesztések a Magyar Falu Program keretében valósultak meg.

kisalfold.hu

Fotó: Magasi

Új játszóteret, akadálymentesített udvart és falugondnoki kisbuszt adtak át a Répcevisi Óvodában. A beruházások a Magyar Falu Program keretében valósulhattak meg. Az eseményen részt vett Hollósi Péter polgármester és Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője.

Barcza Attila és Hollósi Péter megtekintik az új járművet. Fotó: Magasi Dávid

A polgármester elmondta, az alig több mint háromszáz lakost számláló falu fenntartása csak akkor lehetséges, ha különböző fejlesztésekkel a fiatal családok számára vonzzóvá teszik a falusi életmódot. Barcza Attila hozzátette, a Magyar Falu Program kitűnő lehetőség az Répcevishez hasonló településeknek az önköltség nélküli fejlődésre, az óvoda udvarára ötmillió forint, a falugondnoki szolgálathoz szükséges kisbuszra pedig tizenegymillió forint támogatás jutott.

A gyerekek kis műsorral köszönték meg az új játszóteret. Fotó: Magasi Dávid

Az óvodások rövid versmondással, énekléssel, koreográfiával műsort tartottak, az óvoda ezzel köszönte meg a fejlesztéseket. Az udvart és a járművet Dumovits István horvátzsidányi plébános megáldotta. Az átadó után a polgármester virággal és fogadással köszönte meg a projektben dolgozóknak a munkát.

Dumovits István atya megáldja az autót... Fotó: Magasi Dávid

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában