Vihar után

2020.07.22. 19:18

Részlegesen kinyit a Dunakapu mélygarázs, takarítják a Dunakapu teret

A Győr-Szol július 23-án, csütörtökön reggel 8 órakor megnyitja a Dunakapu mélygarázs első két (P1 és P2) szintjét az autósok számára.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld-archívum

A kedd esti vihar következtében nagy mennyiségű csapadék gyűlt fel a város utcáin, ami onnan a Dunakapu mélygarázs autós ki- és bejáratán keresztül befolyt a létesítménybe. A Győr-Szol Zrt. munkatársai a mélygarázst lezárták, és azonnal intézkedtek a kárelhárítás megkezdéséről, a víz kiszivattyúzásáról.

Az első két szintről sikerült eltávolítani a vizet és csütörtök reggelre a fertőtlenítő takarítással is végeznek a szakemberek. Ennek köszönhetően a P1 és P2 szinteket újra használatba vehetik az autósok csütörtökön reggel 8 órától.

A legalsó szint egyelőre zárva marad

Az üzemeltető felhívja az autósok figyelmét, hogy a mélygarázsban a liftek jelenleg nem működnek, javításuk folyamatban van. Amíg újra üzemképesek nem lesznek, csak azok parkoljanak a létesítményben, akiknek nincs szükségük liftre annak elhagyásához.

A Dunakapu mélygarázs alsó szintjén még mindig tart a víz kiszivattyúzása és takarítása, illetve folyamatban van a szükségtározó fertőtlenítése is. A legalsó (P3) szint megnyitásáról a Győr-Szol Zrt. a sajtón keresztül értesíteni fogja a lakosságot.

Fotó: Kisalföld-archívum

Dunakapu tér takarítása

A vihart követően elkezdődött és jelenleg is tart a Dunakapu tér takarítása. A szerdai nap során a szakemberek eltávolították a vizet és a szilárd szennyeződéseket a burkolatról. Ezt követően július 23-án, csütörtökön megkezdik a tér burkolatának és a folyókáknak a fertőtlenítését.

A feladat elvégzésére seprőgépet alkalmaznak, melynek tartályába speciális fertőtlenítőszert kevernek. A munka várhatóan a reggeli órákban kezdődik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában