Strandkörkép

2020.07.04. 11:41

Mutatjuk, hová és mennyiért mehetünk hűsölni Sopronban és környékén

Ezen a hétvégén igazi nyári időjárásra számíthatunk. Utánajártunk, hogy Sopronban és környékén hová és mennyiért mehetünk hűsölni.

Etzl Edgár

Hétvégére napos idő várható, emiatt sokan vízpartra vágynak. Sopronban választhatunk a medencés vagy a természetes strandok között, tavalyhoz képest kicsit drágultak a jegyárak.

A mostanában népszerű Tómalom fürdő május 25. óta fogadja a látogatókat reggel hat órától este fél kilencig. A fürdőnek még megvan a rendszerváltás előtti romantikája, ugyanakkor a vizesblokk és a kiszolgálóhelyiségek teljesen modernek. A bizonytalanabb fürdőzőknek elkerítettek egy sekélyebb, kavicsos részt a mederből. A mozogni vágyók vízibiciklit, kajakot és csónakot bérelhetnek.

– Több szempontból is ez a kedvenc vízpartom a környéken – kezdte a soproni Kaposi Dávid. – A strandon nyüzsögnek a fiatalok, de idősebbeket is lehet látni napozni. Nagyon jó a fürdő tájolása, délután a víz felől süt a nap, kellemes kifeküdni – mondta Dávid. A felnőttbelépő itt 1000 forint, ami délután kettőtől és négytől olcsóbb.

A Lőver fürdő strandja június 15. óta reggel kilenc és este fél kilenc között várja a vendégeket élménymedencével és vízi csúszdákkal. A felnőttjegy 1750 forint, de van diák-, nyugdíjas-, valamint csoportos belépő is. Délután kettőtől és négytől mindegyik olcsóbbá válik.

A petőházi strand mindennap reggel kilenc és este hét között várja a fürdőzőket. Van melegebb ülő- és pancsolómedencéje, valamint hűvösebb úszómedencéje. A felnőttbelépő 1600 forint, délután egy és öt órától fokozatosan kevesebbet kell fizetni.

A hegykői Sá-Ra Termálban hat szabadtéri és két beltéri medence van, a legmélyebb fokozatosan éri el az 1,7 métert. A bizonytalan úszókat pancsolómedence és tanmedence várja. A felnőttnapijegy 2000 forint, a jegyek ára jelentősen csökken négy óra után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában