Fejlesztés

2020.07.07. 16:34

Hármas fejlesztést adtak át Kópházán

Közel ötven millió forintos beruházás keretében újult meg a kópházi művelődési ház vizesblokkja és közel két kilométer külterületi utat korszerűsítettek.

Máthé Erika

Két helyszínen hármas fejlesztést adtak át kedden délelőtt Kópházán, amelyen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is részt vett. Elmondta, összesen ötven millió forint értékben történt beruházás az elmúlt időszakban Kópházán, a Magyar Falu Program keretében tizenöt millió forintból valósult meg a közösségi tér vizesblokkjának teljeskörű megújítása, amelynek során egy akadálymentesített mosdót is kialakítottak.

Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere kiemelte, aktív kulturális élet zajlik a művelődési házban, számos nemzetiségi programot szerveznek, továbbá a próba- és a házasságkötő terem kiszolgálásához elengedhetetlen volt a felújítás. Ezeket a termeket klimatizálták és a támogatásból fűtéskorszerűsítésre is futotta, a kultúrházban egy új gázkazánt és néhány modern radiátort is felszereltek.

A másik két fejlesztés Kópháza külterületi útjait érintette, két külön helyrajzi számon nyilvántartott útszakaszt modernizáltak, egyiket közel egy kilométer, a másikat – Kiskópháza és Garahegy között – 1096 méter hosszúságban. A Fertőszentmiklóssal és Harkával közös konzorciumi megállapodás részeként 5,8 millió forintot a külterületi utak karbantartásával összefüggő gépvásárlásra, a pályázat a másik részét útfelújításra fordították.

– A kópházi szőlőhegy mindig is a település éléskamrája volt, a kiskertek és a szőlő miatt jártak ide a falubeliek. Az utak korszerűsítése nem csak a kópháziak örömét szolgálja, hanem sok természetjáró turista is idelátogat az utóbbi időben. Innen könnyen megközelíthető a Mátyás kunyhó és a kilátó, ahonnan Pozsony váráig el lehet látni jó időben – taglalta a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában