Nyitott Városháza a gyakorlatban

2020.07.07. 06:32

Fiatalok, tervezzetek VALAMIT a győri Eötvös parkba!

A nyár folyamán megújuló Eötvös park színfoltja lehet az a köztéri alkotás, vagy valami más, amelynek tervezésére az önkormányzat a város ifjúságát kéri fel. A részletekről a pályázat megálmodója, dr. Dézsi Csaba András polgármester beszélt.

Munkatársunktól

Tervezz VALAMIT az Eötvös parkba! – biztatja a győri fiatalokat a polgármester. Szabadon szárnyalhat a fantáziájuk.

– Tervezettek „VALAMIT” magatoknak, győri fiatalok, és vegyétek birtokba az Eötvös parkot! A pályázati felhívásban szándékosan nem szorítottuk korlátok közé, hogy mit tervezzetek, legyetek kreatívak, mi pedig díjazzuk és megvalósítjuk – fogalmazott a polgármester.

– Célunk, hogy az egész várost élettel töltsük meg, hogy olyan legyen, amit a fiatalok is szeretnek. Ennek érdekében minél több olyan, nem csak nevében közösségi teret szeretnénk létrehozni, amely szervezett program nélkül is odavonzza a győrieket és a látogatókat. Az egyik legszebb magyarországi belváros a győri, ezt az adottságot ki kell használni.

– Mit jelent ez az Eötvös park esetében?

– A felújítás során új útvonalhálózattal és utcabútorokkal gazdagodik a zöldterület, bővül a rekreációs és sportolási lehetőségek köre. A park szívében egy központi teret álmodtunk meg, egy olyan „VALAMI”-vel, ami a győri fiatalság jelképe is lehet. De hogy mi legyen az, azt mondják meg ők maguk.

– Milyen kritériumoknak kell megfelelni a pályázat során?

– Harminchárom évesnél nem idősebb kreatív győrieket kérünk arra, hogy ötleteljenek és alkossanak. A terv szabadon választott technológiával készíthető, azonban annak egyértelműen beazonosíthatónak kell lennie. Fontos, hogy a tervezett alkotás anyaga tartós, kültéri felállításra alkalmas legyen. Amennyiben az önkormányzat egy pályázó konkrét ötletét valósítja meg, az adott pályázat nettó 200 ezer forintos díjazásban részesül.

Tervezettek „VALAMIT” magatoknak, győri fiatalok, és vegyétek birtokba az Eötvös parkot! A pályázati felhívásban szándékosan nem szorítottuk korlátok közé, hogy mit tervezzetek, legyetek kreatívak, mi pedig díjazzuk és megvalósítjuk – kéri dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Így pályázhatsz

A pályázatokat az elérhetőség megadásával július 17. (péntek) 13 óráig várja a győri polgármesteri hivatal kollégája, Stolcz Zsaklin, személyesen a városháza első emeletén, vagy a [email protected] e-mail-címen. A pályázathoz csatolni kell egy nyilatkozatot, amelyben a pályázó szerzői jogáról térítésmentesen lemond az önkormányzat javára, hogy azt az önkormányzat szabadon átdolgozhassa, felhasználhassa. A zárt borítékon, illetve az e-mail tárgyában szerepeljen a „VALAMI” jelszó. További részletek ide kattintva olvashatók.

Tervezz VALAMIT az Eötvös parkba! – biztatja a győri fiatalokat a polgármester. Szabadon szárnyalhat a fantáziájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában