felújítás

2020.07.23. 11:56

Felújították a kápolnát a Soproni Gyógyközpontban

kisalföld.hu

A kórházkápolna avatásán részt vett dr. Molnár Sándor megbízott orvos igazgató, dr. Kozmáné Farkas Katalin gazdasági igazgató, Horváth László kórházlelkész és Barcza Attila országgyűlési képviselő.

Fotó: kisalföld.hu

Felújították a Soproni Gyógyközpont parkjában található kórházkápolnát, amelyet tegnap ünnepélyesen is átadtak. Barcza Attila országgyűlési képviselő avatóbeszédében elmondta, kívül és belül is megszépült a kápolna. – Az épületet 1992 óta használták, de a 2010-es évektől a tető be­­ázása miatt fokozatosan romlott az állapota.

2017 decemberében ültek össze a történelmi egyházak képviselői Molnár Ágnessel és Firtl Mátyás akkori országgyűlési képviselővel, valamint Soltész Miklós államtitkárral, hogy a leromlott kápolna méltó állapotba kerüljön. A kormány húszmillió forint támogatásából mostanra teljesen felújították a tetőszerkezetet, a lábazat és a külső homlokzat is megújult.

A kórházkápolna avatásán részt vett dr. Molnár Sándor megbízott orvos igazgató, dr. Kozmáné Farkas Katalin gazdasági igazgató, Horváth László kórházlelkész és Barcza Attila országgyűlési képviselő. Fotó: kisalföld.hu

Belső festést is kapott az épület és korszerűbb lett a világítási rendszere – részletezte az elvégzett munkákat a képviselő, aki reményét fejezte ki, hogy a kápolnában lelki vigaszra találnak az oda elesetten érkező betegek. A megszépült épületet Horváth László kórházlelkész áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában