Gazdaság

2020.07.23. 11:04

Állami segítséget kapott a győri középvállalkozás

Szijjártó Péter miniszter különösen szívén viseli megyei vállalkozások sorsát.

Forrás: MTI

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

A győri székhelyű, családi vállalkozásnak induló Innovatív Raktárlogisztika Kft. mára sikeres középvállalkozássá nőtte ki magát. A komplex logisztikával, raktározással és szállítmányozással foglalkozó cég komoly fejlesztés előtt áll, melyhez a magyar állam több mint 280 millió forinttal járul hozzá. Tegnap tartották a szerződésátadás-ünnepséget.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Innovatív Raktárlogisztika Kft. lítiumion-­akkumulátorok tárolására is alkalmas új raktárának építését bejelentő ünnepségen azt emelte ki, hogy az állam a gazdasági védekezés keretében minden olyan vállalat beruházásának a felét kifizeti, amelyik elkötelezi magát munkavállalói megtartása mellett, mert a magyar gazdaságot a magyar emberek teszik sikeressé.

Győr-Moson-Sopron megyéből 33 vállalat nyújtott be támogatás iránti kérelmet 15 milliárd forint értékben, amelyet a kormány 7,2 milliárd forinttal támogat. Ezekkel a beruházásokkal mintegy 4300 munkahelyet védenek meg – sorolta a külgazdasági és külügyminiszter.

 

Az Innovatív Raktárlogisztika Kft. beruházásának értéke 670 millió forint, amelyhez 282 millió forint támogatást nyújt az állam.

Szijjártó Péter a magyar, családi tulajdonból indult középvállalat beruházásáról elmondta, hogy kétezer négyzetméteren olyan magasraktárt alakítanak ki, amely lítium­ion-akkumulátorok raktározására lesz alkalmas. A lítium­ion-akkumulátorokat az elektromos autókban használják, így ez az alkatrész az új autóipari korszak elengedhetetlen része – mondta.

Az Innovatív Raktárlogisztika Kft. beruházása Európa-szerte is kivételesnek számít – mondta.

Simon Róbert Balázs, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy az Innovatív Raktárlogisztika Kft. fejlesztése komoly beruházás a Győri Nemzetközi Ipari Parkban.

Lipovics Tamás, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat 157 embert foglalkoztat Győrben hat telephelyén, több mint 25 ezer négyzetméteren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában