Jótékonyság

2020.04.02. 15:31

Digitális oktatási eszközöket kapnak rászoruló családok a megyében

A Lekri Csoport Kft. felajánlásával a megyei önkormányzat koordinálásában, digitális oktatáshoz szükséges eszközöket adnak át rászoruló családoknak.

kisalfold.hu

Az eszközökből a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ is részesül. Az átadón a Lekri Csoport Kft. képviselője és Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke laptopot és táblagépet adtak át Háromszéki Ildikónak, a megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatójának.

Németh Zoltán elmondta, a megye gazdasága eddig kiemelkedően teljesített, az itt lévő cégek jelentős haszonra tettek szert. „Azt gondolom, hogy a jelen helyzet kiváló alkalmat ad, hogy ezek a cégek most társadalmi felelősségvállalásukról tanúskodjanak és segítsenek a bajban lévő embereken”- hangsúlyozta a megye elnöke. Majd hozzátette, „most jött el az embertársainkon való segítés ideje. A felelős gondolkodás abban is megmutatkozik, ha a veszélyhelyzetben nem magunknak kérünk, a vállalatok nem gazdasági hiányaik mielőbbi pótlására fókuszálnak. Egymás segítése a jelen helyzetben fontosabb, mit bármikor”-hangoztatta Németh Zoltán.

A megye elnöke köszönetét fejezte ki a Lekri Csoportnak, amiért jó példát mutatva csatlakozott a felelősségvállaló cégekhez. Egyúttal köszönetet mondott minden megyei pedagógiai intézmény dolgozójának, amiért ebben a kivételes helyzetben is helytállnak, de köszönt illeti a szülőket is, akik munkájuk mellett gyerekeikkel tanulnak, mintegy „második műszakban”.

Németh Zoltán arra biztatott, aki csak tud, segítsen a rászorulókon akár szociális tevékenységgel, akár a Győri Segélyalaprészére történő adakozással. (Számlaszám: 11737007-15466004-13430005).

A gyermekek digitális oktatási anyagokhoz való hozzáférése és tanulási lehetőségeik biztosítása a járványügyi helyzetben különösen fontos, ezért a Lekri Csoport Kft. mintegy 1 millió forint értékben 5 db laptopot és 5 db tabletet ajánlott fel. A digitális oktatási eszközöket a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat koordinálásában olyan rászoruló családokhoz juttatják el, ahogy a gyermekek ezek nélkül nem tudnának tanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában