Egy szándék, két lélegeztetőgép

2020.03.26. 10:05

Életmentő készüléket vásárolt a Kapuvári Mentők Egyesülete és a Full-Sopron kft.

Az egyszázalékos adófelajánlásokból lélegeztetőkészüléket vásárolt a Kapuvári Mentők Egyesülete. A kapuvári székhelyű Full-Sopron Kft. pedig komplett segítő csomagot dolgozott ki. Bevásárolnak az időseknek, laptopot vettek diákoknak, valamint egy életmentő lélegeztetőgépet.

Kustor Réka

Csapó Péter (középen), Bíró Péter (balra) és Horváth László.

Nyolc éve 160 ezer forintot gyűjtöttek a kapuvári mentők az egyszázalékos adófelajánlásokból, tavaly azonban ennek az ötvenszerese, 8 millió forint érkezett a bankszámlájukra.

– Ebből az összegből a legkorszerűbb mentési és orvostechnikai eszközök beszerzése a múlt, a jelen és a jövő célja, s ebből a forrásból biztosítjuk a kollégák képzését is – nyilatkozta lapunknak Eitler Gergely mentőtechnikus. Ezúttal is nemes célt szolgáló eszközt szereztek be. – Hozzájárulva ahhoz, hogy még magasabb szintű ellátásban részesüljenek mindazok, akiknek erre szükségük van, 5 millió forintból vásároltunk egy Oxilog 2000 plusz típusú lélegeztetőkészüléket. Megkezdtük a tárgyalásokat az illetékes szervekkel arról, hogy hol üzemelik be – beszélt az életmentő műszerről Eitler Gergely, majd hozzátette, köszönik a támogatást minden cégnek, önkormányzatnak és azoknak a magánszemélyeknek, akik adójuk 1 százalékával segítették őket. – Szeretnénk a legmagasabb szintű ellátást nyújtani a bajbajutottaknak – mondta végül a mentőtechnikus.

Az üzemanyag-kereskedelemmel foglalkozó Full-Sopron Kft. is a tettek mezejére lépett. A cég korábban is támogatta Kapuvár, a Rábaköz és Sopron különböző civil szervezeteit, a sportot, az egészségügyet, köztük a Kapuvári Mentők Egyesületét is.

Csapó Péter (középen), Bíró Péter (balra) és Horváth László.

– A jelenlegi vészhelyzetben a cég tulajdonosa, ifj. Bognár Csaba arra a döntésre jutott, hogy segíteni kell. Elindítottuk a Full-energy Koronavírus Programot, melyben három különböző terület megsegítésére köteleztük el magunkat – kezdte Csapó Péter, a cég ügyvezető igazgatója, majd kifejtette:

– Rászoruló családoknak vásároltunk 10 laptopot, hogy a gyermekeik is megfelelően rá tudjanak csatlakozni a digitális távoktatás rendszerére. A gépeket Kapuváron Horváth László és Biró Péter iskolaigazgatók közvetítésével juttatjuk el a családoknak. Sopronban pedig a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének igazgatója, Roth Gyuláné adja tovább a nélkülöző családoknak. A „Fogadj örökbe nyugdíjast!” programunkat az önkormányzatokkal együttműködve valósítjuk meg, időseknek segítünk a bevásárlásban, illetve vettünk a soproni Erzsébet-kórháznak egy lélegeztetőgépet, ami rövidesen megérkezik – sorolta az elmúlt napokban véghezvitt jó cselekedeteiket Csapó Péter. Hozzátette: – Mi továbbra is az emberek összefogásában bízunk, és reméljük, mihamarabb véget ér ez a mindenkinek nehéz időszak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában