Önkormányzati választások

2019.10.28. 11:38

Végleges: Márkus Erika Bezenye polgármestere

Az előző polgármester, Kammerhofer Róbert a Győri Ítélőtáblához fordult a választások ügyében.

A Kisalföld október 24-i számában „Bezenyének még nincs vezetője” címmel írtunk arról, hogy a korábbi faluvezető, Kammerhofer Róbert a Győri Ítélőtáblához fordult a választások ügyében.

Az ítélőtábla még aznap meghozott határozatával a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Bizottság határozatát helybenhagyta.

Dr. Ferenczy Tamás szóvivő tájékoztatása szerint az ítélőtábla egyetértett a területi választási bizottság határozatával abban, hogy fellebbezésként bírálta el a kérelmező kifogásnak nevezett beadványát, mert az tartalmilag fellebbezésnek minősült. A választási bizottságok határozata ellen nincs helye kifogásnak. Úgy értékelte, hogy a kérelmező fellebbezéséhez csatolt írásbeli nyilatkozatok nem támasztották alá a választási eljárás szabályainak megsértését. Így az, hogy a választópolgár iratai közül bankjegy esett ki, még nem jelenti azt, hogy a pénzt a választópolgár a szavazata ellenében kapta. Nem tiltott a szavazófülkében a szavazólapról fényképfelvétel készítése sem és nem sérti a választási elveket, ha szavazóhelyiségben egymást ismerő emberek beszélnek egymással.

Ennek értelmében a következő öt évben Márkus Erika Bezenye polgármestere, akire a helyiek mintegy kétharmada adta le a voksát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában