Öblítik a vízvetetéket

2019.10.30. 12:22

Tartalékoljanak ivóvizet Győr-Révfaluban!

Szerdán és csütörtökön, majd hétfőtől várhatók vízelzárások.

kisalfold.hu

Október 30. és 31. (szerda és csütörtök) éjszakára érdemes lesz ivóvizet tartalékolni a Hédervári út, Rónay Jácint út térségében, valamint a közeli mellékutcákban. A fehér ruhák mosását célszerű lesz későbbre halasztani. Mindkét napon 22 órától 05 óráig éjszakai vízvezeték öblítésre kerül sor. Ez azt jelenti, hogy vagy nem lesz víz, vagy erősen ingadozni fog a víznyomás. Az esti fürdés, zuhanyozás 22 óráig zavartalanul befejezhető. Érdemes az éjszakai- hajnali wc öblítésre is félretenni egy vödör vizet. Napközben rövid ideig levegős, vagy elszíneződött ivóvízzel is találkozhatnak.

Az ünnepi hétvégén (november 1-2-3) szünetel a vízvezeték öblítés.

November 4 -én hétfőtől Révfalu központi részén, a Mosoni-Duna és a 14-es főútvonal által határolt területen folytatódik az öblítés. Munkanapokon 8 órától 15 óráig, 2-3 órás vízelzárások várhatók. A munkával várhatóan november 14-én végeznek a szakemberek.

Erre az időszakra célszerű lesz a nappali fogyasztásunknak megfelelő mennyiségű ivóvizet tartalékolni. A fehér ruhák mosását ajánlott késő délutánra, estére halasztani.

Egy-egy utca öblítésével 2-3 nap alatt végezni fognak. Ez idő alatt vízhiányra, nyomáscsökkenésre és átmeneti ivóvíz elszíneződésre is lehet számítani.

Az öblítés pontos menetrendje előre nem határozható meg, mindig az előző napi eredmények birtokában tudnak majd tovább haladni.

Az ivóvíz a karbantartás ideje alatt is fogyasztható, de az éjszakai és a nappali öblítések idején is ivóvizes tartálykocsit irányítanak a térségbe. Az alkalmazott sűrített levegős öblítés mellékhatása, hogy apró légbuborékok fehérre színezhetik a csapvizet. Ez kiengedve néhány perc alatt eltávozik, és a víz újból átlátszó lesz. Az új sűrített levegős öblítési módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb a hagyományos vízöblítésnél, víz felhasználása pedig jóval kevesebb.

A munkálatokról a www.pannon-viz.hu oldalon olvasható, vagy a 06 96 522 601 telefonszámon érdeklődhetnek.

TIPP: nem kell naponta újra és újra tölteni a palackokba félretett vizet. Elegendő csak egyszer megtölteni, majd hűvös helyre tenni. A tiszta palackba zárt víz hűvös helyen tárolva hetekig megőrzi a minőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában