Csorna

2019.10.02. 13:59

Kivezették a tartozást

Egymillió-háromszázezer forintos, behajthatatlan tartozást törölt nyilvántartásából legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete. A cég ugyanis, amely az adósságot csinálta, már nem létezik. Az Eurofarm Kft.-ről van szó. A társaság rövid ideig tulajdonosa volt Csorna egykori kertészetének, és vele együtt a termálkútnak.

A testületi ülés előterjesztéséből kiderül: a kft. helyett 2014-ben az önkormányzat végeztette el a Termál-árok karbantartását, mederkotrását és az árok helyreállítását a strandfürdő és az úgynevezett Malomföldi út közötti szakaszon. Az érintett földterületek veszélyeztetettségét szüntette meg ezzel a város. A munkákról a számlát benyújtották az Eurofarmnak, de az nem fizetett. A városháza többször felszólította a vállalkozást, ám nem járt sikerrel, továbbra sem érkezett meg az utalás. Időközben felszámolási eljárás indult az Eurofarm Kft. ellen, de Csorna így sem jutott a pénzéhez. Most már pedig nincs, aki kifizesse az 1,3 millió forintot az elvégzett munkákért.

A jogszabályok szerint eljárva így a képviselő-testület „kivezette” könyveléséből az összeget.

Címkék#termál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában