Győr

2019.10.12. 20:21

Ellenzéki tüntetés

Szombat délután közös tüntetést tartott az ellenzék a győri városháza előtti téren.

kisalfold.hu

A programot Hegedűs Ákos (Momentum) nyitotta meg. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy pártja beton helyett fákat, szemét helyett rendet szeretne. Úgy vélekedett, hogy Győr tisztességes város, ezért megérdemelne egy tisztességes polgármestert.

Kendernay János, az LMP társelnöke arról beszélt, hogy a közszolgálat nem előjog, nem is ajándék, hanem a köz elkötelezett szolgálata, ami bizalomra épül. Szilágyi György (Jobbik) mondandója előtt észrevette a tüntetésen megjelent Bede Zsoltot, megszólította, majd a kormánypárti bloggert a résztvevők durva szavakkal illetve elüldöztek a térről. A jobbikos politikus azt hangsúlyozta, hogy pártja az ellenzéki összefogásból kilépett négy győri tag ellenére, továbbra is az összellenzék képviselőit támogatja az önkormányzati választásokon. Gulyás Balázs publicista szerint minden oka megvan a megjelenteknek arra, hogy dühösek legyenek, hiszen a város polgármestere foglyul ejtette a megyeszékhelyt.

Pollreisz Balázs (MSZP) minden győrit harcba hívott a választásra, hogy hétfőn tiszta lappal indulhasson a város. Rónai Sándor (DK) arról szólt, hogy a vidékieknek joga van ahhoz, hogy ne Budapesten mondják meg, hogy a lakóhelyükön mi jó nekik, hanem hadd dönthessék el maguk.

Végül Glázer Tímea (DK), az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje mondott rövid beszédet, amelyben fájlalta, hogy az egész ország „Győrön csámcsog”, megválasztása esetén egységben és egyetértésben szeretné látni a várost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában