Helyi közélet

2019.09.18. 15:35

Zárt parkolóból lopták le az autó kerekeit Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Répási család arra ébredt vasárnap reggel: a Sun lakóparki zárt parkolójukból lelopták a kocsijuk valamennyi kerekét. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A kár több százezer forintos.

Mészely Réka

Két éve vásárolta Répási Tamás a Skoda Octaviáját. Hetekig „vadászta” rá a speciális felniket, melyekhez használtan, ám nagyon jó állapotban jutott hozzá. A szezon előtt új nyárigumi-szettet is beszerzett. Vasárnap reggel az egyik szomszéd hívására ébredt a Répási család: az autójuk valamennyi kereke hiányzik!

– A hálószobánk ablaka néhány méternyire található a parkolótól, ahol állni szoktam a Skodával. Ahogy kinéztem a szomszédunk telefonhívása után, nem akartam hinni a szememnek: a Feketeerdő–Dunakiliti felé vezető forgalmas út mellett, egy kerítéssel körülvett parkolóból lopták el szombaton éjjel 1 és reggel 6 óra között valamikor mind a négy kereket. A különleges felnik és az új gumiszett elég nagy értékű, még így használtan is legalább négyszázezer forint – fejti ki a fiatalember.

Mint mondja, ő utoljára szombaton este 8 órakor látta épen az autót, ám egy másik szomszéd visszajelzése szerint még éjjel egykor is megvolt mind a négy kerék. Utána érkezhettek a tolvajok, akik Tamás szerint igazi profik lehettek – tekintve, hogy ilyen gyorsan, észrevétlenül és csendben tudtak az éj leple alatt ügyködni egy ilyen forgalmas területen. Ugyanakkor már korábban kiszemelhették a felniket...

Fotó: Kisalföld Napilap

– Arra gyanakszom, hogy ezeket a ritkább felniket valakinek megrendelésre vihették el. Az utcafronti kiskapunkat, ami egyébként befelé nyílik, már múlt hét szerdán kifeszítette valaki az ellenkező irányba, senki nem értette, hogy miért. Most már egyértelmű. Könnyebben ki tudták vinni a gumikat ezen keresztül, s vélhetően a főút mellett parkolhattak le. Egyébként egy kis kupakot is elhagytak, ami a kerékről esett le a kapu előtti fűben – mondta az esetről az autótulajdonos.

Tamás a lopásról szóló információt megosztotta az egyik közösségi oldalon, s szívesen vállalta azt is, hogy beszámol róla a Kisalföldben. Egyrészt arra kér mindenkit, ha látott vagy hallott valaki az esetről, jelezze neki. Továbbá: „Ha a kerekeim már odalettek, leg­alább más ne járjon így! Vagy ha már csak annyit elérünk, hogy ezek a tolvajok ne legyenek ilyen bátrak...”

Az ügyben a Mosonmagyar­óvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Tavaly novemberben arról írtunk, hogy sorozatban lopják az autók kerekeit Győrben. A rendőrök akkor elfogtak egy 52 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint több autó kerekét tulajdonította el az elmúlt időszakban a megyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában