Hatalmas szíve volt

2019.09.15. 07:00

A mosonmagyaróvári kórházra is hagyott pénzt végrendeletében a jánossomorjai asszony

A saját temetése és négy unokája mellett a Karolina Kórházra is hagyott pénzt a jánossomorjai Horváth Ferencné. Azt is kérte szeretteitől, hogy amikor utolsó útjára kísérik, a virágok, koszorúk árát a gyászolók a mosonmagyaróvári egészségügyi intézménynek ajánlják fel.

Mészely Réka

Fazekas Imre és Fazekasné Horváth Csilla adta át az adományt dr. Bertalan István főigazgató főorvosnak.

Cuni mama – ahogy sokan ismerték – augusztus 12-én távozott. Kérését tiszteletben tartotta a családja: összesen négyszázezer forintot adtak át a napokban dr. Bertalan István főigazgató főorvosnak.

Fazekas Imre és Fazekasné Horváth Csilla adta át az adományt dr. Bertalan István főigazgató főorvosnak.

A 78 éves asszonyról tavasszal derült ki, hogy limfómában szenved. Felvette a harcot a betegséggel, a küzdelemben végig kitartott mellette a családja. Egy rövid ideig Karolina Kórház belgyógyászati osztályán is feküdt.

Halála előtt összehívta az unokáit, megtakarított pénze egy részét egyenlő arányban hagyta rájuk.

Cuni mama szerény, egyszerű búcsúztatást kért, koszorú és virágok nélkül, s hogy a temetése után megmaradó összeget adományozzák a Karolina Kórháznak. Kéréseit utasításként, de csendes egyetértésben hajtották végre gyermekei.

– Édesanyám szóban végrendelkezett. Kérése nem lepett meg minket és természetesen tiszteletben tartottuk – meséli az augusztus 12-én elhunyt asszony lánya, Fazekasné Horváth Csilla. Vele és férjével, Fazekas Imrével a Karolina Kórházban találkozunk, dr. Bertalan István főigazgató főorvos társaságában.

– Cuni mamával egy portán éltünk, besegített a háztartásba, a gyermeknevelésbe. Kemény, szókimondó asszony volt, aki a világot kritikus szemmel figyelte. Ugyanakkor hatalmas szíve volt – veszi át a szót Fazekas Imre.

Horváth Ferencné még megérhette egyik unokája, Fazekas Csilla diplomaátadóját, de azt már nem, hogy a Karolina Kórházban helyezkedjen el pszichológusként.

A Fazekas család négyszázezer forintot adott át a kórház javára. Az idős asszonytól örökölt összeget a családtagok is kiegészítették, továbbá a Horváth Ferencné temetésére érkezők is sokat adakoztak. – Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik a gyűjtőládába dobták adományaikat. Bízunk benne, hogy ez az eset követőkre talál és másoknak is eszébe jut hasonlóan segíteni a Karolina Kórházat – fűzte hozzá Fazekas Imre.

A nagymama már nem érhette meg azt sem, hogy egyik unokája, Fazekas Csilla a napokban kezdte meg munkáját a mosonmagyaróvári intézményben pszichológusként.

A család egyébként nem először segít a kórháznak. A „Fogadj örökbe egy szívdobbanást!” kampányunk keretében magánszemélyként az elsők között ajánlottak fel nagyobb támogatást. „Adni mindig jóleső érzés” – vallják.

– Gyakori, hogy a kórházunknak adományoznak vállalkozások. Az viszont kevésbé, hogy magánszemélyek, és mondhatom, hogy ritkaság, hogy ilyen jelentős összeggel segítsék munkánkat – emeli ki dr. Bertalan István kórházigazgató, akit meghatott a család gesztusa.

A most kapott négyszázezer forintot a kórház alapítványának adták át. Várhatóan a gasztroenterológiai osztályra vásárolnak belőle műszereket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában