Csalás

2024.04.10. 08:30

Három magyar férfi boros tartályokat lopott Ausztriában

Három magyar férfi úgy tett, mintha bortartályokat akart volna vásárolni. Ezeket az átvételkor szállításra felpakolták az utánfutóra, de az ellenérték átutalása egyik esetben sem történt meg. A csalásban hét bortermelő érintett három körzetből.

Kisalföld.hu

Forrás: volksgruppen.orf.at

Az elkövetők módszere mindig ugyanaz volt: az elvitelkor telefonon képernyőképet mutattak a borászoknak egy állítólagos banki átutalásról, majd a boros tartályokat felpakolták és elszállították. A pénz azonban soha nem érkezett meg - írta weboldalán a volksgruppen.orf.at.

Összesen hét borász esett áldozatául a csalásnak Mistelbach, Krems és Eisenstadt/Kismarton körzetéből. Az előző év augusztusától januárig tartó időszakban a három magyar elkövető úgy tett, mintha meg akarták volna vásárolni az eladásra kínált boros tartályokat tartozékokkal együtt, amiket a gazdák internetes felületeken árulták eladásra.

Az elkövetők 29, 40 és 53 évesek voltak

A csalás ügyében három magyar állampolgárt azonosított a rendőrség, akik 29, 40 és 53 évesek. Kereskedelmi csalással gyanúsítják őket. Az 53 éves férfit a magyar rendőrhatóságok márciusban európai elfogatóparancs alapján letartóztatták és kiadták Ausztriának.

A 29 éves férfi egy burgenlandi rendőrkapitányságon adta fel magát, és részben beismerő vallomást tett. Az 53 éves nem tett beismerő vallomást. A két gyanúsítottat az ügyészség utasítására a korneuburgi börtönbe szállították. A 40 éves férfi ellen feljelentést tettek az ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában